Tuesday, 11 August 2015

Kesal


Assalamualaikum. Nak share sikit dengan sahabat-sahabat.

Bila aku jadi pendidik, benda yang aku paling kesal adalah ketika nasihat student, tapi diorang tak nak dengar. Bila ajar banyak kali tapi diaorang tak faham, banyak main-main, bila masuk exam takleh jawab, lepas tu fail.

Hmmm...

Tapi bila dah jadi ejen insurans ni, benda yang paling kesal adalah bila tak dapat nak convince orang-orang sekeliling, dan kawan-kawan akan kepentingan insurans takaful untuk mereka. Rasa bersalah sangat.

Aku tahu, bukan senang nak hulur RM150 setiap bulan masa sihat. Namun aku lebih yakin, lagi susah nak hulur RM60,000 masa sakit nanti. 😭



Jadi sayu sangat melawat member baru lepas operate di hospital tadi.

P/S: Senior pesan, "Sebelum apa-apa jadi kat kawan-kawan, kita mesti pastikan diorang dicover takaful, at least kurang beban diorang nanti, insyaAllah"

No comments:

Post a Comment