Monday, 23 December 2013

perit


Saat aku tekan new post, banyak ayat yang aku nak tulis. Tapi bila nak taip, kronologi berterabur.
Salahnya aku sangat banyak. Tidak alert dengan orang-orang sekeliling. Kadang rasa pelik, kenapa benda ni berlaku? Niat untuk melihat diorang gembira berakhir dengan tragedi duka dan tanda tanya. Sebenarnya benda ni simple je tapi aku tak tahu kenapa last-last sekali aku yang jadi gila.

Part paling sedih, keputusan yang aku buat tu dia pun pernah buat. Dan aku lebih menjurus ke arah "ok, no problem". Aku anggap mungkin ada something yang datang yang lebih penting membuatkan kita berubah fikiran. Tapi bila dia di tempat aku, dan aku di tempat dia, tiada istilah "ok, no problem", tapi timbul pula kekejaman dari pihak aku.

aku sedang dalam keperitan.
sudah lama berlaku.
namun masih terbawa ke dalam mimpi.
kenangan yang pahit.
mimpi yang ngeri.

2 comments:

  1. tarik nafas dan tenang seketika,solusi itu kadang datang dalam keadaan yang aman dan tidak terburu-buru :)

    ReplyDelete