Sunday, 12 February 2012

rasa "................." speechless!!!


Sometimes rasa macam dah tak tahu nak jot apa kat blog ni.
Sometimes rasa cam dah tak nak hapdet blog sampai bila-bila.
Sometimes rasa cam cool dalam diri dah hilang serta merta.
Sometimes aku rasa dah cukup dewasa untuk buat keputusan sendiri tapi orang sekeliling masih menganggap aku ni masih budak hingusan.

Sometimes aku rasa orang-orang tersebut tak perlu kot nak jelly dengan aku.
Sometimes aku rasa benci bila ada orang cakap bersalah dengan aku tapi still buat jugak benda yang dia rasa bersalah tu.

Sometimes aku rasa ramainya orang yang kejam.
Sometimes aku rasa aku ni tersisih, terbuang, dipungut, dikutip, tak penting.
Sometimes aku rasa aku ni macam spare part, ingat aku bila ada masalah dan nak mintak tolong.
Sometimes rasa malas nak bercakap sebab takut dosa bertambah.

Sometimes aku rasa dah tak tahu nak percaya kat sapa.
Sometimes aku rasa nak berleter panjang kat diorang ni tapi aku tahu memang aku takkan dapat menang walaupun aku tahu benang diorang basah.
Sometimes aku rasa mereka terlalu taksub dengan dunia, harta, duit, tapi diorang rasa diorang dah layak masuk syurga.

Sometimes aku rasa tak terdaya.
Sometimes aku rasa tak punya siapa-siapa.
Sometimes aku rasa aku dah lukakan hati seseorang.
Sometimes aku rasa "................." speechless!!!

7 comments:

  1. sometimes rasa macam nak format hidup ni and just buat backup apa yg kita nak and rasa penting ja... betul x?

    tapi sebenarnya, setiap virus and error ingatkan kita jgn wat salah lagi.

    *peace*

    ReplyDelete
  2. banyak sungguh sometimenya.. HAHA

    ReplyDelete
  3. senyum dan tingkatkan semangat ye.. dengan senyuman leh naikkan semangat ;) heheh

    ReplyDelete
  4. sometimes rasa nka buang komputer nak beli I-Pad...( kena mengena kerrr...hehehh)

    ReplyDelete
  5. ingat kan lagu britney spears tadi
    Sometimes I run (sometimes)
    Sometimes I hide
    Sometimes I'm scared of you

    ReplyDelete