Thursday, 12 January 2012

Random Talk about U-Spot.



Tiap-tiap hari aku mesti nak mengadap laptop.
Bila online, bloglah yang first sekali aku bukak.
Tapi sejak akhir-akhir ini aku makin gemar menge'check' email.
Menunggu email dari sambadi yang aku tak sabar-sabar untuk tahu keputusan.
Keputusan apa? Biarlah ia menjadi rahsia yang bakal akan terbongkar tak lama lagi.
Malas nak story awal-awal nanti takut tak jadi lagi, malu ai dibuat nya.


Namun, setiap kali nak bukak email, aku resah.
Bukan resah sebab tiada email dari sambadi itu.
Tapi resah dan bengang sebab wifi ni sangat lembap gilos babas.
Loading dua minggu pun aku rasa masih tarak boleh bukak mail.


Aku pun tak paham dengan wifi u-siput ni.
Dahlah banyak blocked website.
Pastu kena ada limit masa pulak.
Tak maju langsung!
Wifi univ kawan aku siap ada application dekat iPhone nye store lagi.
Tapi tu oversea nyer univ la.


Problemnya bila nak cari gambar kat google.
Gambar susah gila nak keluar.
First page je keluar gambar, yang lain semua broken.
Bila nak mencari journal semua tu, kadang-kadang websitenya diblocked.
Website yang nak didownload tu pun kena block.
Mananya tak tensen macam ni.
Yuran gila babas mahal macam nak cekik darah student.


Katanya wifi univ aku ni lah yang paling laju, paling kuat.
Tak hade maknanya... 
Kalau download lagu kadang-kadang sampai dia tulis 2 hari baru boleh siap.
Jauh perjalanan luas pengalaman kan sampai 2 hari baru boleh siap download.


Tengok, aku dah marah.
Makan mamee monster ni pun dah rasa tak sedap.
OKbai. (T__T")

4 comments:

  1. Mungkin kene pakai bb kot. Senang check email. Terus masuk. :-)

    ReplyDelete
  2. sudah masanya untuk tukar yang lain, kalau dah macam tu teruk sangat. Apapun NEXT TOP BLOOGGER 1 dah start. Jangan lupa ye.
    http://awieomar.blogspot.com/2011/04/next-top-blogger-1-episod-1.html

    ReplyDelete
  3. hehhhhee, tukr je lah yg lain..kang sumpah seranah dpt dosa jak..

    ReplyDelete
  4. most of the time aku dok kat inspem.. laju jer tenet.. sampai ke malam aku lepak.. rumet aku dah ingat aku pi mane daa

    ReplyDelete