Tuesday, 10 January 2012

Gemuk. Hitam. Hodoh.



Aku suka kutuk orang.
Terutamanya kawan-kawan aku.
Aku jugak suka kutuk adik aku.
Memang hobi nombor satu aku.
Bukan kutuk yang melampau sangatlah.
Bukan kutuk yang macam mencarut tu.
Bukan jugak kutuk dari segi IQ.
Sesungguhnya IQ aku pun tak tinggi. 1+2=12 kan?? -__-"


Sebenarnya aku kutuk hanya bergurau.
Kutuk kat depan. Bukan kat belakang.
Gurauan semata-mata. Tak ada niat nak menjatuhkan maruah.
Sememangnya aku pun tak sempurna bahkan lagi teruk dari mereka.
*Tahu tak pe.


Benda yang paling aku suka cakap adalah bila tengok orang yang kulit gelap lagi dari aku.
Kalau korang tak paham gelap tu apa, gelap itu adalah hitam. Hitam macam ini >> HITAM
Kawan aku yang selalu kena adalah Zulkhair, Mirul dan Mijea. Hahaha. 
Dia memang selalu mengaku yang dia hitam. Baguslah. Hahaa.
Aku baru perasan perangai aku ni buruk bebenor weh..


Tak semua yang hitam tu tak cantik or hodoh. 
Kawan aku berlambak-lambak hitam. Banyak je yang hensem. (Ek??!)
Cuma kalau putih macam aku ni laaaagi hensem.. Demm. (WTsdfwwR@#$W??!)
Aku ni sebenarnya tak de lah putih sangat pon.
Tapi lebih putih dari diorang lah. Hahaha..
Kalau bab hitam aku berani la nak kata.
Tapi kalau bab gemuk aku tak boleh gurau lebih-lebih.
Sebab aku pon gemuk. 


Banyak kali aku tersentuh. Tacing seyhhh..
Bukan tersinggung, tapi terdetik di hati.
Bila tengok orang yang obesiti yang terlampau.
Kalau gemuk biasa-biasa okey lagi.
Kalau yang terlampau gemuk tahap tak de leher tu. Kesian weh.
Lepas tu hitam plak. Aku mudah bersimpati dan kat diorang.


Kadang-kadang terjumpa kat foodcourt.
Dia tengah makan dengan lajunya.
Rasa macam nak ambik je makanan tu.
Then lempar jauh-jauh dan cakap kat diorang,
"pergi exercise sekarang boleh tak???"
Memang kejam macam bapak tiri.
Tapi aku lagi kesian kat diorang.


Aku tak kata aku ni perfect.
Aku pon gemuk jugak.
Lemak sana-sini.
Aku yang gemuk biasa-biasa macam ni pun kadang-kadang dah rasa down.
Tak yakin dengan diri sendiri.
Sebab tu lah dah jarang post gambar kat blog.
Sebab makin gemuk dan tak hensem macam Giant dalam citer Doraemon. (T___T")
Tapi aku ni tak suka pukul orang macam dia.


Bila aku tengok orang-orang yang obes terlampau ni,
Aku akan bayangkan jika aku ada kat tempat diorang.
Memang rasa tak mau keluar bilik.
Kalau boleh rasa mahu je terjun dari bangunan KB Mall.
Memang self confident level aku rendah gila babas.


Bila kahwin nanti mintak-mintaklah tak jadi gemuk.
Kalau camtu kena cari bini yang pandai masak oat je lah.
Alamatnya tinggal tulang empat kerat macam tengkorak hidup lerr..


Walau cantik, hodoh, gemuk atau kurus, hati mesti kena baik.
Kena jujur, bertimbang rasa, bertolak ansur dan bla bla bla... etc.
Bila dah perangai baik, semua orang suka. Semua akan baik-baik belaka.
Tapi bila ditambah lagi dengan fizikal yang bagus lagi mantap.
*Aku tak kata fizikal tak bagus tu tak mantap.


Oleh itu aku aku dedikasikan lagu ini kepada korang semua.
Lagu ni best. Aku serius. Sila dengar. OKbai.


Ugly - 2NE1




9 comments:

  1. Bab yang tak selalu post gambar tu aku TAK SETUJU!!! TIPU!!

    ReplyDelete
  2. btl2...bla tgk org yg obes kesian ase,sya pun berisi gak dh rsa down giler...plus klau prmpuan lg la xde self cnfdent yg tnggi...

    ReplyDelete
  3. biar gemok, hodoh, hitam, tapi hati mau baek der ! <--klise x ayat tu ?

    hakhakhak ..

    ReplyDelete
  4. HAHAHA...OAT tak payah nak masak sgt lah kan!! ;)

    ReplyDelete
  5. isk2
    sian kat kawan tu.. hehe

    btw, bw here.. jemput singgah ke blog Zam.. Kalau sudi, follow lah sekali :)

    ReplyDelete
  6. lebih baik kutuk depan dari kutuk belakang, lagi bisa wooooo!

    ReplyDelete
  7. wei dumbell aku bile nak pulang?? dah la buat harta sendiri.. tak letak credit langsung aku kat blog ko ni.. kok ye pon buat la post pasal aku.. cam ni la

    ReplyDelete
  8. biasa jugak kutuk2..normallah kan...

    klu baik sepnjang msa pun susah juga.. nnti sekali terkutuk terus makan hati..

    pandai2 kontrol la diri sendiri =p

    ReplyDelete