Friday, 23 December 2011

Tak Cool Bila...

Sejak kebelakangan ni, aku rasa aku makin pelik.
Banyak sangat berlagak cool, padahal tipu diri sendiri.
Cool depan orang tapi dengan diri sendiri tak pun.


Aku tak berlakon, tapi aku rasa macam hipokrit.
Aku ikhlas tapi aku rasa macam show off.
Aku tak berniat. Maaf.


Anyone nak jadi pendengar aku?
Aku dah tak sanggup nak pendam sorang-sorang.
24jam hati aku selalu bercakap tak berhenti.
Even bila mulut aku bercakap pun hati aku bercakap.


Tapi problem nya aku, bila dah luah mesti ada secalit rasa menyesal.
Menyesal sebab dah meluahkan.
Kenapa mesti luah?? Nak simpati??
Tak. Better aku pendam je dari rasa menyesal.
Situasi aku, diluah mati mak, dipendam mati bapak.


Konflik dalam diri memang setiap hari terjadi.
Sama ada hirau dan tak hirau je.
Kalau hirau mulalah kening berkerut.
Kalau tak hirau aku mengadap laptop tengok drama Korea.


Aku tak cool bila aku sorang-sorang.
Aku tak cool bila aku #ForeverAlone.


Cool itu bila mampu senyum walaupun hati cedera parah.




3 comments:

  1. hey! semua pendapat org lain2..but for me sometimes ad benda yng kita boleh luahkan tp ad benda yg tidak..tak salah kalau meluahkan. memang kadang2 lepas je sesi luahan hati tue mesti menyesal sbb luahkan tp at least hati kita lega kan. you have bestfriend right? why not just luahkn semua pada mereka..mungkin akan dapat kurngkn bebn dhati tue..=)gud luck for final exam bro!

    ReplyDelete
  2. salam dik , kak dah sent duit , sorry lambat sebab kak tunggu awak sent no akaun rupanya mesej awak masuk dalam spam,mujur check tadi kalau tak lambat lagi la huhuhu....

    ReplyDelete