Tuesday, 22 November 2011

Application Go Launcher for Android


Assalamualaikum. Hari ni aku nak kongsi ngan korang semua pasal application yang aku guna kat handphone aku sekarang. Aku tak berapa pasti handphone apa yang boleh apply benda ni. Tapi aku rasa semua handphone yang ada android boleh guna. Kalau tak boleh tu tak tahu lah kenapa. Mungkin jugak sebab Operating System phone tu sendiri. Aku guna Samsung S Plus. So pengguna Samsung S Plus boleh apply lah. Samsung S2 dah tentu-tentu boleh jugak. 

Nama application ni adalah Go Launcher. Memang sangat best. Ada banyak elemen dalam application Go Launcher ni macam Go Contacts, Go Dialer EX, Go Friends, Go Keyboard, Go Locker, Go SMS Pro, Go Widget, Go Weather dan macam-macam Go lagi. Tapi yang paling best adalah theme dia boleh tahan smart lah. Gambar-gambar kat bawah ni yang aku capture dalam handphone aku.


Yang aku tulis test 2 then ada orang yang terjelir tu aku guna Go Note.





Empat gambar kat bawah ni design bahagian di application. Banyak jugak application yang aku dah download. Game dan jugak benda-benda lain yang aku pon tak reti nak guna. Hahaha..







Dua gambar ni dekat home. Tapi di slide yang belah kiri dan kanan. Dekat home tu boleh letak banyak widget jugak lah. Macam shortcut. So aku letak twitter, facebook, calendar, sms.







Yang bawah ni lah widget dekat home tu. Banyak lagi boleh letak.
  



Ni lah komponen-komponen yang ada dalam Go Launcher. Ada banyak lagi kat bawah. Huhuhu..

4 comments:

  1. haruskaa ada gambaq aku kat sms tuh..haha...

    mmng aku suka tuleh haha ja ka? hhaha..

    ReplyDelete
  2. alahai... comelnye.. kite gune sony xperia je.. leh guna ke app nie?

    ReplyDelete
  3. walamak..mmg plan nak beli henpon tu.review sikit

    ReplyDelete
  4. comel aje tgk hehe...
    mcm best..
    xD

    ReplyDelete