Tuesday, 25 October 2011

Sector 7, 1st Korean's Action Movie!!!


...yang aku tengok... *sambungan dari tajuk atas*

First sekali aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Bro Ady (AdyBudika) sebab mempelawa aku untuk menonton screening untuk filer Sector 7. Mula-mula dapat jemputan tu aku tolak sebab jauh sangat dari UPM. Screening ni buat kat e-Curve (@ The Curve). So disebabkan aku tak ada kenderaan aku pun tak terima.



Lepas tu tiba-tiba hati aku terdetik untuk menonton trailer untuk filem nih. Terkejut gila bila tengok pelakon dia Han Ji Won. Kenal tak sape?? Ni ha.. pelakon Heroin Secret Garden Gil Ra Im. Gila syok tengok dia berlakon filem action. Mula-mula aku tengok dia ni memang macam menyampah sebab tengok cam kolot ja dengan muka tembam, rambut pulak pendek. Kiranya tidak memenuhi ciri-ciri feminin yang aku minatlah.


So, aku ajak laa kawan aku yang ada kenderaan iaitu Adila. Dia ni belom kahwin. Tapi dia ada kereta sebab dia ni wanita berkerjaya. Umur pun macam dah tua ja. Hahaha. Melawak ja.. Sama tua ja ngan aku. Kami pergi berempat. Aku, Adila, Mimi ngan Mijea.







Cantik gila weii.. Bilalah dapat tengok drama yang dia berlakon watak feminin skit. nak tengok la jugak dia berlakon dalam make up. Ni asyik muka pucat ja.. Tapi acting dia sangat cool weh... memang kebanyakan action dalam filem ni dia buat sendiri.

Ok, dah merepek pasal pelakon wanita ni. Mai kita baca sinopsis cerita Sector 7 nih. Aku copy paste je lah eh. Malas nak story dari A-Z.

Something awaits 8,000 feet under the sea off the southern tip of Jeju Island.

The Eclipse is the offshore drilling rig stationed at Sector 7, a mining area in the vast open sea located off the southern tip of Jeju Island. The oil drilling excavations end in failure and headquarters gives the order to withdraw.

Captain Jeong-man is sent to oversee the crews withdrawal from the Eclipse. However, Hae-jun, the equipment manager (played by Ha Ji-won), is adamantly opposed to the headquarters order, as she is certain that oil will be discovered in Sector 7. Motivated by Hae-juns conviction of finding oil, the Captain suggests conducting one last drilling exercise.

While Hae-jun and the crew are fully engaged in their final attempt, they lose communication with headquarters, and the crew is overwhelmed by the disconcerting feeling that something is out there.

As bodies begin disappearing one by one, the few surviving need to think fast and fight for their lives in a non-stop battle against the mutant monster from the sea. Survival looks unlikely, but Hae-jun and the crew are determined to take any chance to get out of Sector 7 alive.





4 comments:

  1. 1 je gambo aq..x aci tapi aq bangga jadi fotograhper ahha

    ReplyDelete
  2. adoi ai.. best xciter nie? nak g usya wayang lah.. bosan cuti nie..

    ReplyDelete
  3. Suke sgt kat Han Ji Won..dia berlakon mg best ar!

    ReplyDelete
  4. so kesimpulannya, best ke tak crita nih? kalau best nnt nak download jer bila ada hehe

    ReplyDelete