Monday, 10 October 2011

Hang Memang Pemalas Teruk!!!


Aku post gambar-gambar ni, aku harap korang ni tak dak la termasuk dalam golongan depa semua ni. Memang tersangat pemalas dan hidup langsung tak aktif. Harap makan tidoq ja tiap-tiap hari. Kadang-kadang nak gi makan pun malas weh. Kalau boleh nak tiduq ngan online ja tetiap hari. Memang tahap teruk gila dah tu. Kalau ada orang cakapa pemalas macam lembu, sorry to say lah, hang lagi orang-orang ni lagi pemalas weh.


Korang tak yah nak tipu aku. Korang memang tergolong dalam orang yang beratur ni kan. Beratur ke? Macam berebut ja. Hamboi, kemain lagi malas nak naik tangga. Hang jangan duk cakap banyak, hang pun sama kan *tuju diri sendiri* -___-" . 



Yang ni memang tak leh nak cakap apa dah. Pemalas tahap dewa. Tak munasabah la kalau orang buta yang duk cat line jalan ni. Kot ye pun buang lah bangkai tu dulu. Apa la nasib ko binatang. Hidup segan mati tak mahu, diluah mati mak, ditelan mati bapak, Terdampar di atas jalan tak diterima bumi ko. Terseksa bangkai ni. Tenggiling ka apa ni? 


Ni lagi sorang. Malas nak explain lebih-lebih.


Memang tak nampak rupa kereta pun. Kau tengok bas tu pun takut nak mai dekat. Pemalas punya tuan kereta. Kot ye pun nak gi carwash pi sapu yang mana patut. No plat keta pun tak dak.


Hisap rokok reti, buang puntung tu malas gile. Ke nak buat koleksi arkib. Dah tak nampak rupa desktop dah. Mujur la mouse tu kena gerak-gerak, kalau tak konfem mouse tu dilitupi oleh rokok jugak.


Hamboi mak cik. Kemain lagi cantik. Topi ngan seluar matching dah. Kepala pun dah nak tenggelam tu bawak-bawak la rajin berjalan. Potong rumput tu dah rajin dah, tapi cara tu nampak sangat macam tak rela nak buat. 


Jatuh terguling tengah jalan baru tau. 


Yang ni bukan pemalas lah. Tapi mengambil kesempatan yang terluang.


Ni nak dera anjing ke hapa weh?? Entah-entah anjing tu yang tarik kereta tuh. -__-"


Kesian, kat rumah dia tak turun salji. So, buat salji dalam peti ais ja la..


Remote tak ada ke bro?? Aku pun malas jugak nak berjalan pi picit butang tv tu. Kalau aku dah tak guna kayu tu. Aku guna kaki ja. Tak pun suruh adik aku yang buat. Hahahha...





4 comments:

  1. kite panggil mereka2 ni pemalas taik! :)

    ReplyDelete
  2. hahah terbaik !
    kaloi penah gak "daki" tangge kat masjid jamek
    mangaii semput sampai ats kekekek

    ReplyDelete