Monday, 3 October 2011

Dato' Siti dalam Bella Talk Show.

      

Cayalah Tok Ti. Memang teramat-amat tinggi keyakinan dia untuk berada di Talk Show Bella ni. Tabik spring la kat dia. Muet tak ambik, Tocie (untuk student UPM) pun dia lagilah tak ambik. Tapi dia dapat manage diri dia untuk bercakap dalam bahasa Inggeris dalam talk show ni. Memang sangat berani. 

Kalau dia ambik Muet ni aku rasa band 4 dah lepas ni. Bukan senang weii nak dapat band 4. Aku rasa Tok Ti boleh sangat kalau dia nak cakap fluent dalam english. Pergi je bercampur dengan omputih, stay kat US ka, England ka, dalam 3-4 tahun confirm lagi fluent dari hos tu. 




*Sepatutnya bila Hos tu tanya benda apa yang Tok Ti tak boleh buat, Tok Ti kena jawab "bertutur dalam bahasa Inggeris dengan lancar". -____-"

4 comments:

  1. bahasa inggeris dia kalau diperbaiki boleh je siti fluent in english.bak kata lecturer saya,campak kat london 2 3 tahun lepas tu balik Malaysia sah2 bahasa inggeris macam air

    ReplyDelete
  2. dalam kita mengata-ngata die.. tok ti kiter dah pun buat satu album inggeris..

    kita.. hurm..
    buat esei..?? lebih kurang tu jugak la markahnyer.. hehehehe...

    ReplyDelete
  3. lupa nak cakap..
    aku bloglistkan blog nie.. sebab best !! boleh kan?

    ReplyDelete
  4. hahaha...

    kan!

    nnt kalau dia jd masuk bljr uitm

    buat thesis pun sng je la tu KOT

    =_=

    ReplyDelete