Friday, 12 August 2011

Awak dan Kite | Sweet Like Candy



Korang rasa kan, romantik tak kalau aku nak cakap ngan bini aku nanti , awak dan kite. Kite rasa macam romantik sangat sebut kite awak, pastu manja-manja macam kucing. Ala takpe la, kite manja ngan bini kite je. Kite bukan nak bermanja ngan bini orang lain.

Kite sekarang dah pandai memasak tau sket-sket, nanti kite boleh tolong isteri kite kat dapur time lunch. Kalau bini kite sakit atau demam dan tak larat, kite boleh je masak sensorang. Kite dah pandai masak tomyam, sup, goreng sayur, nasi goreng, kailan ikan masin, ayam masak kunyit, ayam masak halia, ayam kicap, masak merah, bubur, dan lain-lain lagi. Dan yang paling kite terror, masak megi special letak telur. 

Tapi kite tak pandai buat kek dan biskut serta kuih muih segala. Tak pe, adunan biar bini kite buat, nanti kite gentel sama-sama ye. Nanti bila birthday bini kite, kite nak beli hadiah untuk dia. Kite tak mau beli kad dan sign je tapi tak tulis apa-apa pun. Harapkan kat kad tu dah ada puisi je. Kite nak tulis puisi kite sendiri. Biarlah puisi bodoh-bodoh pun. Asalkan kite ikhlas reka dan tulis nak bagi kat bini kite. Contohnya macam ni:

"Kura-kura naik perahu, awakkk… I LEBIU". 
"Naik rakit ke Kuala Langat, awakkkk… kite sayang awak sangat-sangat". 

Hahaha.. Manjakan kite ngan bini kite nanti. Hahaha… Eh kite rasa macam gedik pulak… 

“Awakkk.. kita nak tambah nasi, awak sendukkan boleh??”
“Awakkk… awak penat eyhh.. tak pe, hari ni kite yang masak, 
awak nak makan apa? Awak order je! 5jam lagi siap."
“Awakkk.. selamat hari ulangtahun perkahwinan kita yang ke-50 jubli emas taw.!!! 
Ni hadiah untuk awak, mesti awak suka kan kita bagi awak gigi palsu ni” -__-"



7 comments:

  1. hahahahhaa...comel gila awk kita..ok pas nie nk guna mcm nie jugakla...

    ReplyDelete
  2. kalau ckp gua lu dgn bini pon chomel gak
    HAHA

    ReplyDelete
  3. Arghhhh!!!Abg Q, Scary nye!!!hahahah

    ReplyDelete
  4. awakkkk gedik la awakkkkkkk.. hahaha..

    memang la sweeettt jerk awak kite..

    tapi rasenya berabang sayang lagi sweet kowt.. wakakaka.. :D

    ReplyDelete