Friday, 15 July 2011

Suara penyanyi wanita Korean yang sangat Superb!!!

Korang try la tengok video ni. Yang tak minat lagu korea pun kena tengok jugak. Lagu ni bukan lagu cam lagu budak-budak tadika yang selalu K-Pop wat tu. Lagu ni lagu legend. Penyanyi asal dia hidup lagi, ada lam video ni tapi yang nyanyi bukan dia.

Penyanyi yang dalam video ni nama Hyorin dari kumpulan Sistar. Ni program Immortal Song 2 and Legend apa ntah. Dah lupa. Aku tengok rancangan ni kat KBS world. Kalau tekan kat info tu dia tulis rancangan Saturday Freedom. Ulangan dia plak malam, hari apa ntah. *semua tak tahu baek tak yah cakap*

Program ni, pesertanya adalah penyanyi-penyanyi muda yang ada kt Korea tu, ada yang penyanyi solo, ada juga dia ambil penyanyi yang ada suara best dari kumpulan-kumpulan popular macam Super Junior, 2AM, Beast, Secret, Sistar dan lain-lain lagi. Yang solo plak cam penanyi cute yang bernama IU.

Tapi yang penting, suara penyanyi yang aku nak tunjuk  ni memang best giler weh. Lagu ni lagu legend artis Korea yang lama dia ubah jadi fresh giler siap ngan ad lip lagi... Kalau kat Malaysia orang legend tu macam Uji Rashid laa... Tengok ek walaupun tak paham lirik.




3 comments:

  1. Aku tengok video yang pertama tuu.. Mmg superbla gurl tuu.. dahla cute.. HEHE

    MySuaraBlog: Blog Pilihan : Edy Fee

    ReplyDelete
  2. ulangan setiap selasa 10.20 malam.. gantik Oh my school~ ^^ Hyorin mmg power.. dah tawu lame pun!!

    ReplyDelete
  3. Hyorin memang power giler kot suara die... Kalau duet ngn Hongki mesti bez.. sebab suara 2 2 'Husky'

    ReplyDelete