Monday, 25 July 2011

#BlameTheMuslims *Jadi Trending Twitter*


Kalau korang perasan, tadi #blamethemuslims jadi world trending. Aku pun tak sure apa puncanya. Memang tak patut betullah diorang ni main-main pasal agama-agama lain. Banyak juga yang menyokong dengan meluahkan apa yang tidak puas hati. Tapi ada jugak yang membantah dengan trending ini dah menyuruh pihak twitter untuk memblock trending ini. Tapi tiada apa-apa tindakan yang dibuat oleh pihak twitter.

Kat bawah ni aku ada print screen dan edit, buang nama diorang. Kalau boleh tak nak buang, tapi disebabkan tak mahu kontroversi lain yang datang, aku terpaksa tutup nama diorang. Kalau korang nak tengok dengan lebih lanjut, korang try la search keyword trending tu kt www.twitter.com.

Ada satu tweet yang aku tak sempat nak print screen adalah dia:

I  for the alphabet, algebra &geometry. "They come over here, inventing our letters, calculating our quadratic equations .."


Yang bersetuju



 Yang membantah




1 comment:

  1. Aiseyh, mmg tak patutlaa.. awat semua masalah nak salahkan orang Islam.. HUHU

    MySuaraBlog: Kunyah Untuk Kurus

    ReplyDelete