Tuesday, 14 June 2011

Drama swasta free!!!


Sebelum hapdet, aku nak pi minum air sat ek...

*selepas beberapa minit*

Lega... 

OK, Salam satu dunia.

Aku pun tak tau nak tulis apa. Aku sekarang rasa nak gila bila fikir pasal macam-macam benda. Macam-macam benda tu, apa dia? Macam-macam la.. Banyak sangat.. Disebabkan benda-benda ni semua, lately aku banyak mengalami sindrom kemurungan melampau. Mimpi pun pelik-pelik. Tidur tak teratur, kadang-kadang bila-bila masa saja boleh mengantuk. Pakai contact lense pun boleh terbalik taw. Sampai geli geliman mata aku.

Kalau aku ada problem, tak ramai yang tahu. Aku pun memang tak suka cakap or story pasal problem aku sebab tak mahu raih simpati. Kalau bagitau pun benda-benda yang biasa-biasa je cam jumpa katak lam beg laptop, citer pasal Nora Elena jeles kat Yvone, makanan kt kafe tak sedap, dan lain-lain lagi.

Setakat hari ini aku masih belum jumpa teman yang sesuai untuk mendengar segala masalah aku. Sebelum ini, kalau aku story problem aku kt kawan-kawan, tak ramai yang aku suka bila diorang bagi respon. Mungkin susah untuk diorang faham apa masalah aku yang sebenar-benarnya sebab diorng tak duduk dalam situasi kita. 

Kadang-kadang kita perlukan kata-kata semangat dan motivasi jugak dari rakan-rakan dan keluarga. Dan bukannya hentaman yang melulu tanpa usul periksa dan penjelasan. Macamana laa tak gila bila tak ada seorang pun yang membela kita. Sebab itulah sampai sekarang aku masih belum ada teman di kala kesedihan melampau. Aku lebih senang untuk berdiam diri. Habis bila clash mau mengadu kat sapa?? Jiran tetangga?? OMG.

Okfine, nampak cam tragis kan. Ada tak antara korang yang  pernah mengalami perkara ini??? Aku tak pernah aceli. ;) Sekian sahaja.. Dengan ini terimalah gambar aku dan quotes yang aku copy kt twitter ini:.

Acara berani mati di ofis #gilaposing

posing with file yang aku rembat.

posing with cekodok yg beli kt kantin

semasa proses penelanan cekodok.

When something bad happens instead of asking "Why Me?" in frustration. Let's say "Why NOT me?, I can't wait to see the blessings behind this".


4 comments:

  1. haha..kelaka. memang awak buat drama swasta.
    anyway, aku tgh lalui apa yg ko tulis tu.Aku skrg on process nak tukar kos, dan bukan sedikit yang mempersoalkan tindakan aku. disaat aku sgt2 memerlukan sokongan, lebih byk yang menghulurkan persoalan, tanpa ada effort langsung nak paham kenapa aku buat keputusan camtu.
    hahaha..but agree with u
    ~ "Why NOT me?, I can't wait to see the blessings behind this".
    totally.
    eh..terpanjang lak komen. ;p

    ReplyDelete
  2. ni bajet tak ade keje sangat le tu

    ReplyDelete
  3. haahh da katak dalam beg ko uuu...very the pengusaha katak berjaya

    ReplyDelete