Tuesday, 17 May 2011

Tangan kaku a.k.a tangan keras a.k.a buta seni anyaman..


Weh, aku nak mengadu kat hang pa semua ni.. Aku tak puas hati nih..Tadi aku nak melukis kartun kat kertas ala-ala cam contengconteng la kan. Nak lukis kartun pasal zaman aku kat sekolah dulu-dulu. Aku nak lukis la ada budak perempuan berlari pakai baju sekolah dari sudut tepi. Masalahnya sekarang yang aku hadapi dan satu dunia sedang merasainya adalah disebabkan aku tak reti macamana nak tunjuk dia berlari melalui lukisan cantik gua nih. Kaki ngan tangan dia nak lukis macamana??? Tak reti. Asal tangan aku kaku nih.  Geramnya sebab tak pandai nak lukis.

Aku suka melukis jugak laa.. tapi aku tak pandai melukis. Aku pandai menconteng yang ntah hapa-hapa ja.. lagi satu aku tak reti nak lukis mengikut imaginasi aku. Aku tahu gambar orang berlari  macamana, tapi aku tak reti nak transfer dalam bentuk lukisan kartun. Parah la cenggini. Takkan lah tiap-tiap kali melukis kena lukis kartun yang berdiri ja memanjang… haiyyaa… manyak boring la kalau macam itu. Kalau tang kartun wat aktiviti cam duduk ke, jogging ka, bergusti ka, terus fail tak reti nak buat. -__-"

Last-last wat orang lidi ja.. ishhh… anak saudara aku yang baru blajaq berjalan pun reti kalau setakat orang lidi yang kuruih tu…



Benci tak reti lukis... Tapi kalau tiru baru reti.


Sudah nasib aku reti lukis orang lidi jer.




4 comments:

  1. ok laa tu, cute laa org lidi tu ;-)
    mama ni lagi laaa tangan tak berseni, dulu cikgu lukisan mama kata mama ni lukis org lidi pun tak lawa! hehehe

    ReplyDelete
  2. tabah la eh, aku pon sama. hahhaa

    ReplyDelete
  3. tangan takda anugerah seni halus, nak buat guane..kikiki.

    ReplyDelete
  4. org lidi..hehe
    ada bakat lah 2..asah bg tajam lagi bakat 2,confrm leh lukis punya..;D

    ReplyDelete