Friday, 20 May 2011

Kalau hang pa baca mesti hang pa tak percaya.


Tahniah kepada aku sebab tidak menghapdet blog semalam. Semalam hari yang sangat mengantuk. Lately banyak sangat tiduq. Awat ni? Kalah beruang kutub yang cute tuh. Weh, kat ofis pun aku tiduq. Bukan tiduq sangat la.. Terlelap dan terlena ja. Har har har. Sapa suruh tak mau bagi keja kat aku. Aku kan sorang yang amat rajen. Kalau ada kerja konfem tak ngantuk. Menguap je banyak.

Kalau aku boring mulalah gatai tangan nak mencontengconteng. Bukan apa, kalau orang tengok depa mesti cakap, wahh.. rajen betol budak trainee tu wat kerja... Tak sia-sia company bagi gaji yang lumayan.. -_-" Padahal, kalau sampai kat meja, penuh dengan pen stabilo kaler-kaler tu 25 batang, duk mengaler-ngaler bagai. Tiba-tiba lepas kaler terasa sangat la teruja sebab rasa abstract yang aku buat tu cam lulus la kalau nak wat corak untuk baju batik untuk orang Mongolia beli wat cenderahati bila balik negara depa nanti.

Aku scan benda alah yang aku lukis tu, tapi rasa cam malu plak nak tayang kat sini. Sebab kalau tengok yang real cantik giler, tapi bila pi scan rasa cam huduh nyer. Kini aku makin sedar, aku hanya bisa menjadi penconteng dinding dan meja kat tempat kilang yang aku kerja sahaja.


sebenaqnya lebih kurang lagu ni la yang aku buat. Hang pa percaya dak???



6 comments:

  1. itam putih jek? mane kaler stabilo 24 batang uh? haha

    ReplyDelete
  2. ceyt. nampak sangat tipu. stabilo 24 batang tp yang terhasil black and white je. LOL

    ReplyDelete
  3. hahaha...tu yg hang lukis?? mmg aku _______...hang sambung la sendiri..

    ReplyDelete