Sunday, 15 May 2011

Jom melihat gambar-gambar fotografi yang tercantik

Cita-cita aku dulu nak jadi fotografer. Tapi aku rasa dah tak mau jadi fotografer dah sebab sekarang ni dah ramai fotografer yag wujud kat M'sia nih. So, kiranya aku mau merajuk lah dalam industri fotografi ni. -__-" . Lagipun aku ni bukannya ada DSLR pun. Setakat ada kamera 2.0 MP dari henfon Nokia C3 hitam itu. Tapi tidak bermakna aku tak suka bidang ni. Kalau aku tengok depa ambik gambar cantik-cantik seriyes aku dengki dat diorang semua. Siapalah daku, tak mampu nak memiliki DSLR mahupun JKR.. :(

Tambah-tambah lagi hari tu terbaca di surat khabar, ada pompuan meragut DSLR yang bernilai RM20,000 milik seorang jurugambar lalu mencampakkannya di depan mata jurugambar itu sendiri. hahaha.. padan muka. Tu laa.. sapa suruh dia nak pi sangat ambik gambar orang yang kena gari ngn polis tu. Taw la depa dah buat salah, tapi jangan la sampai nak ambik gambar, pastu mula lah nak sebarkan kat blog, internet, tayang kat berita semua-semua.. Cukuplah hanya mengambil pengajaran dari apa yang dia dah lakukan. Hang pa yang duk report pasal orang wat salah tu macamlah hang sendiri tak pernah wat dosa. I mean setakat untuk menjadi pengajaran untuk kita semua boleh but jangan la sampai nak menjatuhkan maruah. Kalau kita kat tempat diorang pun kita tak tahu apa yang bakal kita buat kan..

Eh, dah melalut panjang daaa.. Sebenarnya aku nak tunjuk gambar-gambar yang kat bawah ni je.. Selamat menonton gambar itu. hehehe..












6 comments:

  1. kata org amek gambar tu biar berpadah-padah..jgn main snap jer..

    ReplyDelete
  2. Gambar kereta merah kecik tu nice!

    ReplyDelete
  3. first picca : first glance, tak perasan pon glasses tu. ingatkan ape.
    and this photographer pon pandai edit picca jugak. region out of focus di blend dengan sangat kemas kan. nice lah. and picca pon sharp .

    ReplyDelete