Friday, 22 April 2011

11 Cara Unik Untuk Sambut Birthday Rakan Sekerja Anda. Confirm Dia Terharu.!!

Hello semua. Hari aku nak cakap pasal sambutan birthday. Mesti korang sambut birthday ala-ala sweet je gitukan.. Tak syok laa.. Ala-ala terkejut ramai-ramai bila masuk bilik sebab ramai orang duk tepuk tangan kat kita. Dah biasa la macam tu. Kalau kat ofis plak, buat-buat tak ada orang, pastu bila si birthday boy/girl masuk, korang pun bawak kek. Tu lagi la biasa. Tak feel.. Tak rasa kat dalam jiwa. Korang kena buat la hardcore sket biar la dia rasa sampai ke tua. Bab-bab nak mengenakan orang bagi kat aku ek.

Benda ni boleh diaplikasikan di ofis-ofis tempat korang kerja ek. Mesti best punya.. Kalau anda yang terkena, anda patut berbangga sampai ke tua weh. Jarang tau dapat sambut birthday camni. kan...


1. Ubah keypad kat keyboard dia. kalau boleh pecahkan sekali keyboard tu..


2. Jadikan keyboard dia tempat tanam lada. Ala-ala tanaman hidroponik. No racun serangga.


3. Chopkan satu tandas khas untuk dia. Susun paku tekan kat mangkuk tandas. 
Kalau ada gergaji or paku kayu yang berkarat lagi elok..


4. Buatkan kawan anda tu feel macam spiderman. Mesti dia terharu.


5. Buat meja dia jugak macam ni. Aku tak tau dia buh apa. Telur hancur ke hapa tu??


6. Kalau dia peminat cerita Korea, buatkan satu SECRET GARDEN untuk dia.


7. Anda semua ambik cuti dan serahkan semua kerja kepada dia. Oh Yeah..
Time birthday anda, anda plak yang kena. So, ambik cuti siap-siap.


8. Serabutkan kepala kawan anda itu dengan notes dan reminder dari boss.
Bukan boss je, mak cik cleaner pun boleh tinggalkan note untuk dia.


9.  Kalau diorang tanya kenapa jadi camni, 
cakap la malam tadi ada gempa bumi.
Homaiiiii...


10. Yang ni hang pa semua kena gigih sket. Tak yah guna tikus olok-olok.
Bagi dia cabaran. Letak tikus yang betul-betul hidup.. 
hehehe... besoknya korang konfem kena pecat.


11. Jadikan meja ofismate anda itu sebagai tong sampai. Kalau nak buat loji kumbahan pun boleh. Dialu-alukan.. hehehe.. sanggup kah????



6 comments:

  1. kalau la sy kena macam ni...mua ngangis kat situ gak.....kijam....sngt kijam... :P

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    TEMPAT CARI MAKAN YANG SUPERB!!

    ReplyDelete
  2. hahahah..tak tau pasai paa rasa nak gelak...best gak idea ni nak mengenakan orang kan...

    ReplyDelete
  3. haha!!!
    sumpah aku tak akan bagitau orang bila hari jadi aku lepas ni...

    ReplyDelete
  4. Tabbley blah..
    Part dapat notes tuh pernah..
    Penuh meja n skrin dengan notes..
    Hahaha!

    PojiePooh; Hanya Satu...

    ReplyDelete
  5. ish ni naya je kalau kena, tapi lawak la! kalau kena ni taubat taknak bagitau sesiapa birthday bila :D *tapi takleh, IC ade demm

    ReplyDelete