Wednesday, 9 March 2011

Sebenarnya surat ni untuk aku je, tapi kalau Maya Karin nak baca pun apa salahnya...

#Love Letter 2

To: Wan Mohd Zulqhairi Wan Hasan
From: Me

Ingat tak kenangan kita dulu.? Kalau boleh aku nak undur masa untuk lebih mengenali ko iaitu diri aku sendiri. Aku nak pergi ke abad masa kita form 1 - form 5. Tak ada apa-apa pun yang menarik. Tapi at least time tu sangat senang untuk aku lalui. Time tu aku tahu aku memang dah menghadapi beberapa cabaran ngan sekeliling. Banyak kot benda-benda yang aku still boleh ingat dulu pada zaman-zaman yang aku sangat low profile. I have no friends to hanging out. I'm not in anyone's group. Aku sering terkecuali. Kalau dalam list aku sering duk paling bawah. Tapi tak apa, at least I'm always with myself..

Percaya atau tidak, aku pernah tampar dua orang manusia iaitu senior aku sendiri. Satu tampar tak dibalas dan satu lagi tampar dibalas dengan tampar. -_-" . *serik* Aku jugak pernah bergaduh ngan super senior aku dalam dorm. Aku tahu perangai dia seriously hampeh. Dia main ludah-ludah beb.. Yuckksss!!! I fought with him and you're give up on him. I let him punch on me because I already knew that, there is nothing good at him. Short, fat with the bi*** mouth!!! Trust me, he's really short until now I guess.

Aku ingat lagi sorang senior aku ni yang dajalkan leher aku . Seriously aku tak suka ngan dia doh. Disebabkan dia, aku bergaduh ngn Presiden sekolah ko. *Time tu aku ni anak buah presiden skolah a.k.a adik angkat la konon-kononnya*  Aku ingat lagi kat koridor kelas, time tu aku nak gi solat Isyak kat masjid. Dia datang dari arah belakang ko dia pegang leher aku then dia halakan aku kat tepi koridor. Masa tu dah la kami kat aras satu. Hampir-hampir nak terjatuh ke ground floor kot. Percaya atau tidak apa yang dia buat kat aku *arghhh, malu nak cakap, yang lagi malunya bila sepupu aku sendiri yang nampak*, Kenapalah aku yg kena??? Dan semua orang tahu senior yang ni memang perangai cam harem!! So, presiden skolah tu suruh aku report kt pengetua. Tapi aku tak report sebab pengetua tu yang panggil aku sendiri dan tanya. So, aku cakap.

Berbalik ngan presiden sekolah tu, yup, kitorang memang macam adik beradik. Aku suka math pun sebab dia yang ajar kan. Dia memang garang nak mampos bila ajar aku Math. Masa aku form 1 dia dah form 4. Aku tahu, time mula-mula aku kenal dia, aku sangat tak suka kt dia. Selalu suka duk atas katil aku then sepahkan cadar. But I pretend to be a cool cute boy.. Huhuhu.. Pada  tahun selepas itu, keakraban kami telah disalah tafsirkan. Gila ke diorang duk cakap kami ni GAY!!! OMG!!! Sangat mendapat liputan gossip yang hangat!! Ada orang report benda-benda yang tak baik pasal kami. Padahal kami tak buat apa-apa pun. Disebabkan dia presiden sekolah tu so dia wat keputusan untuk tidak lagi menegur aku di depan kawan-kawannya. 

*Satu benda yang semua orang tak tahu* Pada malam tu, kawan baik dia datang jumpa aku. Dia dtg kt aku dan dia ugut macam-macam kt aku. Dia tak bagi aku cakap kat sesape yang dia jumpa aku. Dia suruh aku jangan pergi jumpa lagi presiden tuh. Disebabkan aku ni budak mentah, aku terima je apa yg dia cakap without asking him why??? 

Satu benda yang aku sangat tak leh terima dan tak boleh masuk akal, bila kami dituduh dah buat benda-benda tak elok. Bukan setakat student yang tahu, cikgu pun dah tahu. Aku tak buat la bodoh!! Kalau korang duk tempat aku, korang sanggup terima tak semua ni masa form 2 ??? #Seriously kawan-kawan dia memang semuanya dengki kat aku sebab kitorang baik. Lepas dari tu, kami pun dah tak rapat sampai sekarang. Aku pelik, kenapa kawan-kawan dia sanggup buat macam tu kat dia?

p/s:: Amacam Maya, suka tak story I ?? Story you macamana plak???

3 comments:

  1. ain dulu masa kt dorm da rsa cam harem ngan senior. tp xda la smpai tampaq2. que sabar eyh. mmg fitnah tu lg menyakitkan

    ReplyDelete
  2. seriau jek korang duduk hostel ni kan?

    rubi start masa matriks dulu. itu pun ada gak yang nak cari pasal. mental giler.

    ReplyDelete
  3. fuhyooo ni kes surat ape hehe..
    seram ada kesian pon ada.

    *n3 kali ni nak luahkan perasaan sebak.. geram semua ada.. bengonggg!!!

    ReplyDelete