Thursday, 17 March 2011

(Panas) Kronologi Peristiwa Hitam. Harap Banyak Bersabar.

KRONOLOGI PERISTIWA HITAM (17/3/2011)

1:25 petang.

Berada di dalam kuliah Falsafah. Sedang khusyuk lecturer mengajar kat depan tiba-tiba dewan kuliah black out. Gelap gelita. Ada pelajar perempuan sampai melatah-latah. Dalam hati aku "hureyyy boleh balik awal". Lecturer pasrah je dengan apa yang terjadi. Kami dilepaskan awal. Aku terus balik kolej untuk siapkan assignment. Macam biasa lah balik naik motor.

1:30 petang.

Sampai kat garaj motor di kolej. Parking dalam garaj. Naik bilik. Terus mandi dan solat Zohor. Kemudian bukak laptop. Macam biasa bukak blog tengok komen bukak twitter. Tertiber plak terhapdet blog bertajuk Kreatif Giler Bila 2D dan 3D Bergabung. Start buat thesis dan bla bla bla semua..

2:55 petang

Aku start enjin motor pergi Fakulti Sains, UPM nak pi jumpa supervisor nak berbincang pasal Final Year Project bersama tiga orang rakan lagi. Parking motor di tempat parking yang disediakan bersebelahan dengan Jabatan Matematik. 

bersama supervisor, Dr. Idham.

*dialog rekaan semata-mata*

5:00 petang

Dah tamat sesi bersama supervisor tersayang. Mahu pulang ke bilik dengan girang. Hajat di hati mahu pergi ke Mines untuk tukar sim card maxis ku yang telah rosak beberapa minggu yang lalu *mencik sebab dah lama tak on maxis, kredit gua banyak habis guna celcom*. Tiba-tiba bila sampai di tempat parking motor. Motorsikalku EX5 Dream BKW 6658 *baru tadi ingat no plat* tiada di tempat parking!!!! MOTOR GUA HILANG!!!! Rasa macam tidak percaya. Aku keliling kat Jabatan Matematik tu macam zirapah *panjang tengkuk-tengkuk* tengok kat tempat parking moto dengan harapan motor aku ada. Tapi hampa. Tak dak jugak. Aku mimpi ke apa???

5.30 petang

SMS Zulkhair. Mije SMS aku. Aku wat-wat rilex. Benda dah nak jadi. Redha jer.. :) Pastu pi report kat Bahagian Keselamatan dan juga Report Polis. Thanks kepada sahabat-sahabat yang concern. Muahhh kat korang.  Sorry Zul susahkan ko, padahal ko ada test malam ni. Sorry Shah terpaksa susahkan ko hantar aku kat Balai Polis Sri Kembangan ngn kereta super ko tu tadi. Thanks Mije sebab habiskan kredit call aku banyak kali. Thanks Mimi dan Adila sebab belikan makanan untuk dinner tadi. *belanje kan?* hiks

Redha, Pasrah, Sabar, Allah Knows the Best.
Thanks to Bro HamiAshraff yg bgi semangat.
Thanks jugak to IqbalHakimi dan IR dan jugak Amey
kerana sudi bertanya khabar dalam twitter.
Kalau korang nak follow twitter aku pi sini:
hahaha...

14 comments:

  1. nme aku pon ade kt last2 tuh! yeayy!
    kuikui!

    eh cmne bleh hilang?
    aiyakk..
    terkejut aku bce tweet ko td..

    ReplyDelete
  2. ok nnt ak roger klu tserempak bkw6658 kt area shah alam

    ReplyDelete
  3. laaa siannya... so 'patah kaki' laa skarang nih? hmm ada can laa nak beli motor baru?? hehe

    ReplyDelete
  4. Pergh! Giler..memang peristiwa hitam betol la.

    Motor bole pulak kene curik dalam kolej.

    sabar sabar..byk kn sabar je

    ReplyDelete
  5. walawehhh...siannya. pnh alami prkara yg sama..mmg sakit ati dan kena byk brsabor..sabor ek..

    ReplyDelete
  6. weh, aku baru tahu! kesian giler kat mu.sabaq na. kalu nk pinjam DAH3167 boleh byr sewa ek. :)

    ReplyDelete
  7. sumpah kesian! banyakkan besabar yek..

    ReplyDelete
  8. takpe... nanti claim balik ngan insuran... beli yang lagi besar...yang tayar 4 ke...

    ReplyDelete
  9. Amey, untung la ade disebut gak,,huhuh..aku????

    :(

    ReplyDelete
  10. Tak cerita pun kat saya... emm...
    ok, harap bersabar.. ; )

    ReplyDelete
  11. enchek Q: xpa..nnti kita beli moto mcm ash punya..wuuu fz....
    owh lagi satu...two thumb up utk dr idham yg supercool...yeahhhh

    ReplyDelete
  12. Sakit kepala dengar cerita motor hilang ni. Lebih 10 tahun dulu motor adik aku pun pernah kena curi, yang bestnya hilang kat laman rumah sewa dia sendiri. Insurans dapat, tapi tak dapat cover abis, macam tak berbaloi. Memang sakit kepala. Apa pun sabar jelah.

    ReplyDelete
  13. takziah atas pemergian moto tersayang, semoga ia ditempatkan di kawasan besi2 buruk bersama2 kawan seangkatan dengannya

    ReplyDelete