Friday, 11 February 2011

Perkara yang mungkin korang pun turut menyampah !!! "Oh sangat menyampah"

Tolong sesiapa yang mempunyai keyboard yg ada huruf arab, saya mau pinjam boleh tak??? Dah tercabut retina mata aku ni duk tengok sana tengok sini nak rujuk keyboard arabic kt dalam internet. merangkak-rangkak aku tulis weh.. Menyampah aku! Bukan setakat benda ni je menyampahkan aku. Benda lain ada lagi. Antara benda-benda lain yang aku pernah buat dan membuatkan aku menyampah adalah seperti berikut:-


Bila nak gi keluar mana-mana, sampai je kat motor, terlupa nak bawak kunci motor.! -_-"  Mujur duk tingkat satu, Kalau duk tingkat sepoloh??? Tambah plak takdak eskelator plak tuh! Mampiuh! "Oh sangat menyampah"
Bila nak ambik air kat mesin air top up, lepas je syiling dimasukkan, dengan bangganya tuan tuan dan puan puan semua, air tidak keluar walau setitik pun. Apakah nak main-main wahai mesin air??? "Oh sangat menyampah"
Bila nak pergi shopping, dan nak beli seluar yang diidam-idamkan, saiz plak tak ade!!!! Ramai sangat ke orang pakai seluar saiz aku ni??? *cheeewah., tak bagitao pun saiz berapa!!* "Oh sangat menyampah"
Bila nak jemur kain kat ampaian, semua ampaian penuh dengan baju, seluar, dan spender!! Terpaksa jemur kat bilik.! "Oh sangat menyampah"
Bila  masuk kelas, terbawak nota lain, lupa bawak pendrive laa, pencil box tertinggal laa.. Kadang-kadang terbawak minit mesyuarat!! Hommaigod!! "Oh sangat menyampah"
Bila nak pergi berfoya-foya dan berjalan jauh-jauh sket, time nak balik tak sah kalau tak sesat! Walaupun dah pernah pergi ke tempat tu. "Oh sangat menyampah"
Masa nak tidur henfon duk tepi bantal, masa bangun tidur, henfon duk bawah katil. Henfon baru kot!! "Oh sangat menyampah"
Bila tengah syok bertwit, keluar si ikan paus!!! Sembelih wat ikan masak tempoyak baru taw!! nak add twitter saya bleh klik @wanzulqhairi"Oh sangat menyampah"
Bila kita nak pergi tengok wayang, tak ade orang mau tengok dengan kita or teman kita. TT_TT. "Oh sangat menyampah"  *Bertekad mau tengok Hikayat Merong Mahawangsa!! 
Bila kita duk study dalam bilik dengan khusyuknya, terdengar seseorang ketawa dengan kuat yang amat kuat. Ketawa depan microfon ke hapa tuh??! *gila* Ni mesti tengah tengok citer Hantu Kak Limah Balik Rumah.... "Oh sangat menyampah" 
Bila kita sms orang dengan bertanyakan hal yang penting, orang tu tak menjawab, padahal sebelum ni kita tak pernah tak reply apa yang dia tanya... Sangat menaikan darah muda aku nih! "Oh sangat menyampah" 
Okeh lah tu.. cukup untuk setakat ini. Kan dengan aku-aku korang menyampah plak!! Tak menyampahkan??! Ni yang aku sayang lebih ni... "Oh sangat menyampah"


Penawar untuk hilangkan menyampah!!!!  Sila usha!!

 @1:46 a.m  "Oh sangat menyampah" - 

16 comments:

  1. saiz ko memang berlambak pun cuba cari saiz aq memang x jumpa la hahhha...

    opsss yang last tu cam kenal je hahaah..kita kena faham Que mungkin dia x de kredit kot..kuku dia patah nak htr mesej hahaaha

    ReplyDelete
  2. yg last tu sgt menyampah sebenarnya..

    ReplyDelete
  3. haha best! jat tahu kalau bab kena jemur baju dlm bilik! jemur berderet kat katil double dcker 2.sape yg duduk bawah dah jadi macam kelambu da d tutup baju2 yg bergantungan!

    tp yg best, 1 bilik bau sabun O.o

    ReplyDelete
  4. lebih menyampah bila beli nasik campur..senduk lauk ciput je tapi sampai RM5.. ni bukan setakat menyampah, leh membuatkan kemalangan jiwe. hehe

    ReplyDelete
  5. sy mau tngk hikayat merong mahawangsa jugakkkk..

    ReplyDelete
  6. saya rasa menyampah bila kita shopping juru jual ikut bontot haha

    ReplyDelete
  7. please laaa...kuku patah konon...! cehhh..

    ReplyDelete
  8. menyampah kalau takde orang kat bilik untuk gelak kuat2..hehe

    ReplyDelete
  9. yg mana??? yg gmbr aku tu ka??? ceitttt!!

    ReplyDelete
  10. zati embong:: kalau sabun bau wangi xpe... kalau bushuk???

    ReplyDelete
  11. cik sakdi :: hahahaha.. len kali tanya dulu sblm beli..

    ReplyDelete
  12. nyonya penang:: jom tengok sesame!! or awak tgk ngn boipren?

    ReplyDelete
  13. naz ::smbil2 ikut suruh laa dia urut skali... ahaha

    ReplyDelete
  14. sokong ngan izudean tu... cam org gilerr kot kalau x de org lain kat bilik..dok gelak sorang2 tengok citer..x kan nampak sgt kita ke arah kegilaan tu hhaha

    ok que dah memang lama amalkan tektik ni..dia x nak orang p bilik dia haha

    ReplyDelete
  15. ouh memang menyampah bile mesej tak reply ! huhuh

    ReplyDelete