Wednesday, 5 January 2011

Saya Blogger Terengganu

Dah lama aku tengok orang lain duk post benda ni. Aku ja malas nak buat. Tiba-tiba malam ni mahu membuang masa nak wat benda ni. *blank sekejap* Kalau korang nak buat jugak, korang pergi la kat sini. Lepas tu apa yang aku kena buat sebenar-benarnya??? Aku pon tak tahu. Jap nak gi tengok rujukan ek.. ..................


Okeh, dah tau. Kena bagitau nama, status, cara untuk menghubungi, daerah/jajahan, tempat tinggal, dan tarikan kat tempat tu. Banyak nyer soalan. Bagi resume terus je laa.. *poyos!!


Nama aku adalah : WAN MOHD ZULQHAIRI BIN WAN HASAN. Nama yang kawan-kawan panggil: QUE. Nama yang supervisor aku panggil adalah WAN. Nama yang orang kampung panggil ERI. Nama yang geng-geng imtiaz panggil : HAIRI. 


Status masih dalam rahsia. Of koz la bujang. Lepas wat master baru nak couple bleh. Tak payah couplelah, kahwin terus jew... Bajet hebat!!


Cara untuk mengorat menghubungi aku??? Senang je, aku duk kat Kolej Keenam UPM. Cari je bilik yang ada nama aku. Hahaha.. Betol, tak tipu. Pastu kalau FB plak, search wan mohd zulqhairi. kalau kat twitter plak search @wanzulqhairi. Kalau nak email, wanqhairiz@yahoo.com. Formspring pun ada taw.. Nah klik siniMyspace takde, tagged tak de, frenster ada tapi lupa semua da.. Hahaha.. Motif korang still aktif frenster??? Kampong sangat.. Hello, orang kampung pun dah xguna frenster. Tukar-tukar... gua niah sangat... haha..


Daerah/Jajahan tempat tinggal aku adalah di Besut, Terengganu Darul Iman. Pernah pergi ke??? Best!!! Sat lagi aku citer nape best. Tunggu kejap ek.


Haaa ni nak citer ar ni nape best kat besut. Lebih-lebih lagi kat Kampung Kuala Kubang. Kat kampung aku ni. Ada waterfall weh.. Lata Belatan.  Nak tengok betapa canteknya waterfall ni sila la search kat google. Kemudian kalau anda nak mendaki gunung, jgn risau, dekat kampung aku juga tempat yang sesuai kerana berhampiran dengan Gunung Tebu. Tapi aku pun xpernah daki lagi gunung ni. Orang cakap ada Puteri Bunian kat gunung ni. Tak tao betul or tak. Di kampung sebelah plak iaitu Kampung Jabi, terdapat satu restoran sate yang sangat best. Restoran Sate Lanang. Kat sini tak pernah takde orang. Asyik full je. Kereta berderet-deret. Masa kedai tutup je tak de orang. Huhu.. Kemudian ada banyak lagi laa tempat-tempat menarik dan memang sesuai untuk anda melancong ke Besut. Ada La Hot Spring di Kampung La. Ada Lata Tembakah jugak, Pulau Perhentian, Pantai Air Tawar, Bukit Keluang ada gua.. dan banyak lagi laa... Selamat Datang Ke Besut.  


Tu je kowt nak bagitao. sekian. daaa. *Nak upload gmbar aku kat lata belatan, tapi xdpt upload, tenet lembap!!! Fine, tak yah upload!! Rugi korang tak leh tengok~

2 comments:

  1. selalu jek g besut tuh, mug0 duk psr pth etep, dekat sngt. tp lama ngat dh x g lata belatan, maju dh bokali tmpt tuh. =)

    ReplyDelete
  2. aq penah daki gunug tebu.mmg xda puteri bunian pn..die agk tgi gak gunung tebu tuh..ms tuh aq p..ngn preparation xwat then daki lps abes je raye ke3..bygkn ngn bwk piot tangki pnuh dgn rndg, ketupat segale..pergh~
    anyway..bile smp kat ats sne..besh!!dienyer pemandangan dgn kabus nyer..sonok!!udara die pn segar. tp bile dah nmenyer kat ats kemuncak tuh..nk abek air die agk pyh..kene p kat sungai bwh sne..dan jln nk ke sne agk curam.so..bg org yg kaki tgh skit cam aq waktu tuh (sbb bwk piot berlebihan) agk ssh la nk twun naek sesuke ati..nk buang air pn ne thn..sbb tu jela punce air yg ada. Tp tula..bile smp kat sne..mmg law blh xnk blik da..heaven!!

    ReplyDelete