Tuesday, 11 January 2011

Hai Ustazah yang cun, Sila maafkan saya taw.!!..

Saya sekarang sedang menaip secara tak tentu hala mala, sebab tak tau nak story apa. Tapi gigih jugak nak update blog. Apa ni?? Semakin hari semakin tak de gossip dan cerita panas. Kalau aku bergossip kat blog aku yang tak berape pemes ni, mulalaa orang duk tanya pasal sape. So, aku putuskan tak mau bergossip lagi kat blog suci nih. Hahaha.. Gossip pasal diri sendiri jew. 

Boring? Haha.. Padahal keje berlambak. OK, saya nak umumkan, saya dah siapkan carta yang tertangguh satu sem. Hahaha.. Malas punye exco weh.. Mujur tak kena marah beb.. Sebenarnya bukan malas. Sem lepas kepala sangat serabut. Struggle gile study nih.. *gigih laa dari semester yang sebelumnya. -_-"

Aku ngah wat apa?? Cuba teka?? OK, semua jwapan korang salah. Aku ngah follow Dato'CT kat twitter. Hahaha.. Ni link dia kalau anda mau follow. @siti_nur11. Malam tadi dah follow @anarafalli. Hehehe.. kalau nak follow twitter saya plak kat sini, @wanzulqhairi. Best lagu Tolong Ingatkan Aku malam tadi kan. Aku tak minat pun dia. Aku minat lagu dia ja. So, please jangan wat akaun "Aku Benci Wan Zulqhairi" kat facebook ek. Gatal naa.. Sesape yang admin tu memang gigih gila laa memberontak tahap buaya yang kena tangkap kat Pahang hari tuh. Baran punye people ka?? Hahaha.. Kalau ada anugerah orang paling gigih membuang masa dengan mencreate benda-benda yang sampah macam tu, anda laa penerima yang paling layak ok. Ana Rafalli tak sempat lagi nak reply tweet aku, ko dah wat akaun macam tu. Hahaha.. Lawak btol.

Aku tak emo ok. Orang yang boo kat dewan tu yang emo. Yang peliknya, kenapa diorang tak boleh nak terima, sedangkan "Ana Rafalli - Tolong Ingatkan Aku" tu pun finalist yang berhak mendapat gelaran juara kan. So, kenapa perlu ada istilah nak terkejut ke apa. Lainlah kalau malam tadi Kak Pah yang very the merah menyala tu menang. Baru la korang boleh nak pertikaikan. Terima je dengan seadanya OK!

Jap... aku baru teringat ada homework Bahasa Arab. Kena tulis hurup alif ba ta sampai ya sebanyak 50 kali setiap satu hurup. Haiyyo.. Kalau dak- dak KembaTolo dpt tau ni mesti dia gelak sakan. Nak wat camne Ustazah cun yang suruh beb.. Hahaha... Nak tau rahsia x?? Masa first class aku dah tipu ustazah tu.. Haiyoo, matilaa tak dapat A camni. Ampun ustazah. Ustazah tu tanya aku, dah pernah ambik bahasa Arab ke sebelum ni?? AKu cakap tak pernah ambik. Dia suruh aku bawak salinan sijil SPM aku yang meletop tu. Hahah.. Mati laa camni. Dah terang-terang ada Bahasa Arab Tinggi yang aku dapat 4B ja hari tu. Takde la sedih sangat. 

Pastu aku bagitao kat Ustazah tu yang sijil SPM ada kat umah. Tipu lagi. Aceli ada kat bilik. Kepada Ustazah yang comey, saya dah potosetet sijil SPM tu, tapi saya takut nak bagi kat ustazah coz bimbang ustazah dapat tau yang saya tipu. Boleh tak saya nak scan result tu, then saya nak potoshop dan nak buang Bahasa Arab tu. Lagi dosa kan?? OKlaa saya tak jadi wat benda jahat tu. Tapi nanti kalau saya kantoi, saya nak jawab camni kt ustazah, kalau ustazah tanya, "hari tu awak cakap tak ambik Bahasa Arab lagi??" Dengan reaksi terkejut aku jawab "Laaa saya ingatkan ustazah tanya Bahasa Arab kat UPM, kalau kat UPM, ni laa kelas yang first." Buat muka seposen. T_T"

5 comments:

  1. owh..dak upm rupenye,,keh3

    ok..ana rafaali comel..sekian..kui3

    ReplyDelete
  2. miemen:: Up sket.. singgit leh??

    ReplyDelete
  3. biar aku tolong buatkan jela..
    50 kali pon bising ko ni.. hahahaha

    ReplyDelete