Tuesday, 4 January 2011

Cara untuk tak mao bagi pendrive hilang.

Korang pernah tak menghadapi masalah yang rumit macam aku selalu hadapi ini??? Hilang pendrive!!! Tak kira laa pendrive tu size berapa pun! besar or kecik semua hilang weh. Tetiba dengan rasa penuh kebosanannya, aku terpikir cara-cara untuk menyelamatkan pendrive korang daripada hilang dek kerana kecuaian korang sendiri. Nak post entri ni cepat-cepat sebab mau lipat kain plak lepas ni. 
  1. Jadikan pendrive korang sebagai keychain henfon. Aku konfem henfon korang memang melekat 24 jam kat tangan kan. Susah nak hilangkan. Paling teruk pun masuk dalam mangkok tandas jew. Pastu kalau ada rezeki, masa celupkan tangan korang dalam lubang jamban tu ada yang dapat. Tapi ramai yang tak dapat laa... Dapat benda lain jew. Ewwww... http://matcuoi.com wekssss!!
  2. Letak banyak-banyak virus dalam pendrive anda. Confirm tak hilang punyer. Ini kerana salah satu faktor pendrive korang hilang adalah orang lain yang suka meminjam pendrive korang kan. Korang ternak banyak-banyak virus pastu bila ada orang nak pinjam anda cakap je, "Nak pinjam ke?? Boleh jew, tapi jangan menangis kalau laptop u takleh bukak selama 7 keturunan, asaiment u akan dihapuskan dengan serta merta tanpa belas kasihan, dengan yang backup2 pun akan terhapus, nah pendrive, itu je yang aku nak pesan. Selamat meminjam!" Berpantun dengan muka yang kejam. Korang kena train la dulu virus tu supaya jgn buat onar kat laptop korang. Kalau tak, ngan laptop-laptop korang K.O.  Hahahaah.. http://matcuoi.com *cik Haspalini gelak sakan!
  3. Ni cara yang terbaek dari langit. Tapi kaum hawa je boleh apply. Kaum ada tak leh apply, suruh awek applykan. Hahahaha.. Okeh, korangnye pendrive tu jadikan anting-anting. Cocok kat earing tu. Selain dari menampakkan keanggunan, ia boleh menjimatkan kos untuk beli anting-anting. Hahaha... Bagi yang pkai braces tu leh apply kat braces gak. Fesyen terkini. Fesyen Kak Limah balik Rumah.!! Kalau Kalau Kak Limah tengok pun conpem korang kena gelak ngn dia. Hahaha.. Segila-gila kak Limah tu, dia xwat kot camni. Hahaa.. Korang tau x nape dia xbuat??? Dia xbuat sebab dia tak de pendrive.. Hahaaha... http://matcuoi.com *Kak Limah menari poco-poco!
  4. Nak lagi ke??? Haaa.. ni yang last ek. Tapi yang ni hanya untuk budak-budak yang macam aku ni yang duduk di hostel/rumah sewa/perantauan. Korang bolehlah letak pendrive tu kat bilik anda di rumah a.k.a kat kampong. Letak laa kat dalam periuk belanga atau pinggan mangkok yang mak korang beli mahal-mahal tu. Yang beli kat obersi tu lagi menjamin keselamatan pendrive anda. Sebab benda tu semua akan diguna time hari raya/ kenduri besar-besar. Masa tu konpem korang balik rumah. Sempat laa selamatkan. Bagi sesiapa yang ada mermaid tu, pesan elok-elok la jgn bagi guna. Manalah tau, dia guna untuk transfer gmbar dia kat balak dia. Maid pun ada fesbuk ker?? Sempat ke nak skype bagai?? Haiyyooo.. Kalah majikan.. http://matcuoi.com *Maid yang cun sedang membasuh kain. Ade ke maid yang cun? Kalau cun dah confem-confem bleh jadi pramugari da..
Dah settle. Tiada lagi kehilangan pendrive.! Cara yang last tu aku pun xbleh bla.. kalau macam tu laa, baek xpayah beli pendrive. Beli pendrive tapi tinggal kat kampong. Ngok!

6 comments:

  1. aku tak pernah hilang lagi.
    selamat~ haha

    ReplyDelete
  2. bongek! haruske letak icon karton gg jarang sbg gimik muka aku??????!!

    ReplyDelete
  3. pendrive aku takkan hilang sbb aku simpan dalam wallet.. jenis mcm credit card tuh hahaha... dah pudar dah kaler dia sbb duk terperap dalam wallet...hahaha

    ReplyDelete
  4. cess,,,,terase aku kat point nombor satu....huh }:(

    ReplyDelete
  5. wat masa ni xpernah hilang lgi pendrive den. sbb jadikan rantai. haha ;D

    ReplyDelete
  6. saye pulak letak as keychain kunci bilik hostel..so..there's no way nk ilangkan kunci bilik..tol x??huhu =p

    ReplyDelete