Friday, 28 January 2011

25 Ways to improve your health (must try)

Salam. Hari ni mau bagi korang cara-cara untuk hidop lebih sihat jasmani dan rohani. 
Hahaaha.. Apply taw.. Bukan senang aku nak hapdet benda-benda ni semua dengan 
semangat dan segigih-gigihnya.. Gambar aku ambik kat email. Tapi caption wat sendiri.

Gosok gigi dua kali sehari. 
Jangan biarkan taik gigi tu bertempelan di permukaan gigi.

Mandi dengan betul. Jangan mandi kerbau. 
Entah-entah kerbau mandi lagi elok dari korang.
Aku mandi 3 kali sehari. Tu aku laa.. Tapi 2 kali pun dah ok kan..

 Sila pakai seatbelt semasa naek kereta. 
Tak kira laa duk kat depan atau belakang ek.
Jangan tidur semasa drive.. Yang duk kat belakang tak ape. Hahaah..!
Duduk elok-elok, kaki jangan laa over sangat terkangkang.. Hahaha..


Elakkan minum kafein dengan kerap. Kalau boleh tak yah minum langsung!
Macam aku ni.. Hahah.. tak minum pun kopi, nescafe, kopiko segala tu.
Tapi kalau orang bagi free aku on je. Hahah..

Meraikan semua majlis dan perayaan. Huhuhu.. Birthday wajib ok.. Haha.
Sebab nanti makan free je selalu. Dapat makan kek. Korang kalau buat party
harijadi calling-calling la aku ek.. Hehehe..

Minum elok-elok. Jangan minum minuman bergas dan alkohol.
Korang tak takot ka tengok video yang pasal air coke tu???

Kerap berjumpa doktor gigi. Check laa gigi sekali sekala..
 Mana taw ada ulat ke kat gigi tu..

Pakai pakaian yang bersesuaian ketika setiap musim.
 Kalau kat Malaysia ni toksah laa
duk pakai sweater cenggini. Over sangat you...!!! 
Bulu-bulu lagi kalah orang eskimo..

Makan dengan sopan dan elok-elok.
 Jangan makan sambil tidor or terkangkang.
Dah laa baring, terkangkang plak.. Buruk betol perangai..

Sekali sekala buat laa exercise. Jogging tiap-tiap petang. 
Macam aku.. Hahaha..
Tapi ramai yang salah tafsir, exercise ni hanya untuk orang gemok je.. 
Ceh.. padahal orang kurus pun ada jugak yang berpenyakit sebab tak amalkan
gaya hidop yang sehat. Hahaha..

Pergi check taik mata kat klinik atau kat pakar mata. Lepas check tu, 
dan bila keluar result yang korang tu rabun jangan laa salahkan
orang yang check mata korang tu ekk...

Forgive and forget. Yang lepas tu lepas laa... ambil iktibar..

Surround yourself with friends. Don't be a kera sumbang..

Awww... seksi nye i macam ni.. Hotak ko seksi... Sila keringkan rambut
dan bulu-bulu sebelum keluar rumah okeh!!!

Jika ada minat, serlahkan dan tonjolkan!!! Jangan pendamkan..
Awat muka hang blur je kuceng wehhh????

Makan biar berpada. Jangan makan kepala ikan. Kalau mak mintak, tak pe.
Bagi la kat diorang. Hehehehe.. Diorang dah kebal..

Bergaya. Dan jangan selekeh. 
Kalau badan saiz S, jangan laa duk pakai baju saiz XL.
Terutamanya lelaki. Nampak selekeh weh...

Elakkan hubungan terlarang!! OMG -_-"

Membaca amalan mulia. Baca untuk mencerdaskan minda anda.

Tidur dengan secukupnya.. Tidur dapat mencantikkan muka..
Tidurlah di mana sahaja, esp: dalam kuliah dan dalam ofis.

Senyumlah dengan ikhlas walau di mana anda berada.

Sekali sekala keluar untuk dapatkan cahaya matahari. Pergi melancong!!
Jangan terperap je dalam rumah.

Guna tandas dengan sebaik mungkin. Elakkan benda yang memalukan ini..
Walaupun anda ni adalah kembar.. Hahaha..

Sekali sekala pergi laa ke vacations. hahaha.. Lihat jugak dunia luar..

Makan banyak sayur-sayuran. Banyak khasiatnya.. Jangan makan nasi je...
Makan dengan tangan kanan, bukannya dengan kaki kanan okeh.. haha..

6 comments:

  1. wehhh nak buat cam mana kat kedai da saiz m jee saiz s kurang derr....cam ni selekeh la aq x handsome woo

    ReplyDelete
  2. salam

    hahahaa mcm2 laaa kerenah yg perlu dielakkan ni.. thanks info ni. tapi dah besar mcm I pon xleh gak ke makan kepala ikan?sedapt u hehe

    ReplyDelete
  3. haha.apa kaitan haiwan suma ni dengan kesihatan?

    ReplyDelete
  4. hahhahha...ada benarnya juga kata kamu..sume hewan tu sgt kiut dipandangan mata saya..

    kalau free2, singgah la kat blog sy..

    http://cintazulaikha-ummi.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. guling2 aku ktawe weyhh ... tgk gmabar tuu... paling smart .. hamster .!! yihaa..

    ReplyDelete