Monday, 27 December 2010

Kenapa atas burung tu ada kutu???

Assalamualaikum.
Baru je lepas perkenalkan diri kat depan peserta-peserta tadi.
Sebenarnya tengah busy. Tapi aku ni macam biasa laa, bila busy tangan mula la gatal nak update blog. Bila dah masa free terluang serupa orang pencen, idea semua lari lintang pukang. Gatai naa...

Wei, korang ! sesape yang ada twitter, jom laa kita berfollowan. hahaha.. Aku ngah giler twitter sekarang nih. Aku banyak follow artis jew, tapi macam tak best sebab diorang bukannya kawan kita. hahaha.. Kalau korang follow, bleh laa aku tweet selalu. Kalau kat FB susah sket. Hahaha..Kalau korang ada twitter, follow aku ek!! Bleh tekan butang follow kat tepi tu jew..! atau search je nama aku wanzulqhairi. Volleyyy???!

Tadi kan masa aku jalankan program budak-budak ni, kitorang ajar laa satu game kat budak-budak ni. Game dia nama bukit yang cantik. Kami nyanyi benda ni dengan lirik yang cukup indah laa... Liriknya lebih kurang macam ni...

Ada sebuah bukit, bukita cantik tak pernah lihat,
Bukit yang cantik, heii...bukit yang cantik...


Atas bukit ada rumput, rumput cantik tak pernah lihat,
Rumput atas bukit, 
Bukit yang cantik, heiii...2x



Atas rumput ada pokok, pokok cantik tak pernah lihat,
Pokok atas rumput, rumput atas bukit, 
Bukit yang cantik, heiii...2x
.
.
.
.
Kemudian ganti plak ngan dahan, ranting, sarang, telur, burung, kutu,kutu.

Lepas je kitaorang habis nyanyi, ada sorang budak lelaki ni tanya kami!
" kenapa atas burung tu ada kutu???"  -_-"
pastu salah sorang dari kami terpaksa la menjawab, 
"Adik, burung tu dah lama tak mandi, sebab tu ada kutu" 
"ooo..." adik tu jawab.

Mujurlah dia sorang je yang suka tanya. Kalau semua, mati laa kami semua nak menjawab.






















p/s:: cuba teka kenapa ada kutu atas kepala aku??? , kata si burung.

5 comments:

  1. i know this song,,interesting and penuh makna,,,haha

    ade kutu sbb tak pakai syampu..

    ReplyDelete
  2. Haha..baru tau burung ada kutu..

    Jom skodeng,
    Kami Hannah Montana

    ReplyDelete
  3. haish...budak mane la tu yg tanya??? sepupu zul ke?

    ReplyDelete
  4. hah? burung ade kutu?burung mane?

    ReplyDelete
  5. sbb kepala 2 tempat paling best nk lepak kot?hahaha

    ReplyDelete