Saturday, 13 November 2010

Pelakon perempuan Korean pun tak boleh lawan RITA RUDAINI taw..

Ommaiiigod..hari ni sangat laa banyak http://matcuoi.com... Start pukul 5.30 sampai pukul 12.15 p.m. Bangun hanya untuk solat Subuh je.. Paham - paham je laa kan kalau tidur, mesti dapat mimpi macam - macam. Huhu.. Kadang - kadang mimpi kena kejar http://matcuoi.com dengar dinasour .. lari tak cukup tanah.. tak lupa jugak mimpi cintan.. wooo... http://matcuoi.com. Tak leh blaa... Hahaha.. harus laa mimpi yang sedih http://matcuoi.com pun datang jugak sebab sedang bercintan - cintun awek gua kena bunuh! Sangat tragis!!!. 
Okeh. Habis bab bunuh membunuh dalam mimpi. Kat sini sayer nak bagi beberapa pengumuman dan persoalan kepada anda semua yang cute miut dan hensem - hensem.. Hahaha..


1- Kalau anda jadi follower blog saya ni, awak bagi laa link blog awak kat comment mana- mana entri kat blog saya. Sebab saya pun mau jugak follow blog awak and baca blog awak. Kalau boleh letak link dekat komen entri taw, jgn letak dekat shoutmix. Sebab nanti link awak akan hilang bila dah ramai blogwalker yang shout kat situ. Hehehe.. Kadang - kadang saya try klik dekat gambar follower saya, tapi tak keluar pun blog awak.. Blog orang lain je keluar. Hehehe.. Mohon Mencadang!!


2- Nanti kalau saya dah lama tak update sila sabar taw. Sebab minggu depan dah nak cuti, so saya terlibat dengan banyak program kat luar. Saya jadi fasilitator dan urusetia untuk Kem Kepemimpinan Kolej. Nanti bila saya dah ada kat kolej saya akan update ek!! InsyaAllah saya akan update... http://matcuoi.com.


3- Wehh.. banyaknye movie dan drama Korean dalam external hard disk baru saya tu... Tapi tak sempat nak tengok.. Citer omputih pun ade.. Ape ntah.. Laverage kot.. Tak sempat nak tengok lagi.. matilaaa tak ada masa nak tengok semua-semua nih..!!! Jom saya listkan citer dan drama Korean yang belom ditonton ;) http://matcuoi.com
- A Millionaires First Love
- Cinderella Man (Drama)
- Dangerous Love
- Death Bell
- My Only Love
- My Sexy Teacher
- Oh! My Lady (Drama)
- So Young (Drama)
- The Host
- YAB (Drama)
- Kiss Me Kill Me
- Wonderful Life (Drama)
- My Girlfriend is a Nine - Tailed/Gumiho (Drama)
- Prosecutor Princess (Drama)
- Autumn In My Heart (Drama)
- Seoul Garden (Restoren)


Nah ambik.. Larat nak tengok semua ni??? Kalau semua ni citer sedey... Bengkak mata den.. Hahha.. Jiwang wehhh... Citer yang paling sedih yang pernah aku tengok adalah drama Jepun ni " 1 LITRE OF TEARS" (disokong oleh Amier Azrul dan Zulkhair) Tajuk pun dah menyedihkan... 


Tapi walau seberapa banyak pun citer atau drama Korea yang saya belum tengok, tapi saya tetap akan lagi teruja untuk menonton citer terbaru lakonan my fevret pelakon iaitu Rita Rudaini dalam drama terbarunya JANGAN BUNUH MATAHARIKU. watak Rita adalah sebagai Suri seorang gadis buta. Tunggu tau dan wajib tengok drama ini di TV2. Tak sabar- tak sabar!!! * tapi kadang-kadang terlepas jugak sebab study..!!!

**Oh Rita... harap-harap dapat laa tengok online..sila laa upload!!
agak -agak ada kaitan tak tajuk entri tu??? hahahah..

29 comments:

  1. heh, dah lama tak layan bende2 korea ni. teringat zaman muda mudi gile2 remaja korea =P

    ReplyDelete
  2. Danial Ikhwan Jaafar:: aiyooo.. sekarang belom tua lagi laa.. huhu

    ReplyDelete
  3. eh..bukan ker cerita nih kat tv2.. smalam pun saya tengok juga.........

    ReplyDelete
  4. tukar??????? konfius.. baru je tgk hari khamis harituh..

    ReplyDelete
  5. banyaknye icon.. pening ckit nk baca

    ReplyDelete
  6. wah...mcm best je drama rita rudaini berlakon ni... lme gak tak layan korea, last rasanya boys over flower..samalah, byk cte kat external, tapi masih tak tgk lg, terutama anime yg dah download...adutyai, tak ada masa lah...

    ReplyDelete
  7. salam.
    yeah. sy gile cite jepun n korea.
    1 ltre tears tak sesedih or setragis cite stairway to heaven, bukan yg filipina tu.. yg korean punye.. tangkap leleh punye..

    yeah,, lakonan rita mmg mantap. mcm cite bagai aur n ... lupe.. hehehhe

    ReplyDelete
  8. wahh..jeles..byknye koleksi dia punye..bak la sni cket cite tu...uhuk!

    ReplyDelete
  9. wan ...kalo dh buleh tgk on9 bgtau ek huhuhuh

    ReplyDelete
  10. tgkla cite fantasy couple..cite tu beshh...follow kamoo na..

    ReplyDelete
  11. hohoho...sy pown suke nengok cite korea nihh...kamu pnye list 2 daa manyak sy tengok...best..kih3

    ReplyDelete
  12. hye2 wan qhairi...ngee..ape bnyak tah citer nk tgk..suda abes final ea??besh t0l..huhuk..yuri ad lgk 3 paper lom abes..aish...

    neway, autumn, my sexy teacher n kill me kiss me yuri da tgk..ahaha...

    autumn, nonstop nges...
    sexy teacher, gil0s2 nyer citer..layann je
    kill me kiss me, ahaha..sedey, lawak p0n ade..aishh..hahah

    ReplyDelete
  13. hai, first time singgah sini..
    btw, i like rita rudaini.. hee

    ReplyDelete
  14. firsttime komen..hehe..korean movie?..layan jugak... =D

    ReplyDelete
  15. joijoi80 :: bukan siaran bertukar.. sya yg tertukar tv.. haha

    ReplyDelete
  16. Siti Mashitah Saidin:: serius best.. tak tipu...

    ReplyDelete
  17. Jey Yusuff :: pening ke??? owhh sorry2... :)

    ReplyDelete
  18. Halusinasi :: layan anime jgk ke???

    ReplyDelete
  19. akubersamaCahya :: bagai aur dengan tebing... huhu... okeh. nnti saya tgk citer stairway to heaven..

    ReplyDelete
  20. ::fatihahanapi:: :: mau??? hahaha...

    ReplyDelete
  21. FaD + iLaH :: sape pelakon??? huhu

    ReplyDelete
  22. dilla adilla :: lagi fannatik dari saya la ni kannn

    ReplyDelete
  23. saYuri:: okeh.. 3 movie ni saya kan tgk luu.. hehehe.. tQ for da synopsis

    ReplyDelete
  24. anis madu :: i like 3,4,5,6,7,8,9,10

    ReplyDelete
  25. iqbalhakimi :: apa yg ko dh tgk??

    ReplyDelete
  26. lbey kureng laa tuh...tp xsangka plak ade gak laki yg suke lyan citer2 korea niy....salute laa u bro...

    ReplyDelete