Thursday, 21 October 2010

Dapat 2 hari M . C

Badan rasa tak sedap time duk kt kampung lagi. Puncanya sebab selsema... makan ubat panadol dah. tapi tak ada apa-apa pun. Badan rasa panas sejuk panas sejuk.. Sampai kat Kolej hari Ahad pun still demam. Hari isnin pagi tak pergi kelas sebab kepala pening sangat-sangat... Pusing-pusing.. macam kena kejutan elektrik.. Hari selasa badan makin panas terutamanya time malam-malam tapi tetap pergi kelas.. Hari Rabu pergi kelas lagi...sampai pukul 3petang dah tak nak pergi...Aku pergi Pusat Kesihatan Universiti jumpa Doktor.  Doktor tak komen apa-apa pun... dia suruh minum air banyak2... yang tu aku pun taw... then dia suruh tidur dengan cukup...tapi aku rase cam aku ni terlebih cukup daaa...  Pastu aku pun gatai laa nak minta MC bagai sebab tak mau pi kelas tutorial..Huhu.. dapat MC 2 hari...Aceli nak mintak 1hari je..

Then masa nak ambik ubt, akak kat kaunter tu pun terkejut berok tgk ubat2 aku... 9 jenis kot.. Hambek ko telan semua laa Que... Kalau tak sihat2 lagi tak taw laaa nk ckp ape.....


Ubat ni kena sapu kat ulser dalam mulut.. ada 3 tmpt taw..
sakit gile masa nak mkn atau nak berkumur dan meludah..



Ni ubat batuk.. Aku tak pernah mkn ubt ni... Aku tak suka.. So aku takkan mkn..



Ni ubat kumur-kumur dalam mulut ya...jangan telan...nnti benda lain plak jadi..



Ni plak ubat-ubatan berkonsepkan bijirin... habiskan yg dalam kapsul tu taw..
Ubat antibiotik... Ya baeklah..saya akan buang makan semuanya..



Budak yang sakit ni gigih menyiapkan assignment... ye kew???? ntah2 duk men game...
Cuba tengok laptop satu lagi tu... Laptop si Iskandar... Amboiii..gigih main fesbuk... 
kantoi ngn aku!!

4 comments:

  1. harusla lupa nak bagi pendrive yg ada kertas menimbun tu!!
    P/s: facebook susah nak bukak..opss..huhu

    ReplyDelete
  2. Uihhhh! Banyak nye obat! *_*

    btw, get well soOn~

    ReplyDelete
  3. Kanda:: harus laa buat keje nnti kt umah... jgn bukak fesbuk je..

    ReplyDelete
  4. Cik Nad:: thanks...nnti nak ubat dtg la ke pku upm.. huhu

    ReplyDelete