Tuesday, 21 September 2010

Perjalanan Balik KL yg amat.....



Sangat memenatkan masa balik ke UPM baru-baru ni..
Ayah aku beli tiket bus Mahligai RM43.00 hengget di Jerteh.
Kat tiket tu terpapar masa naek pkol 9.15am pada 18.9.2010.
Aku sampai kat stesen bas pukul 8.45 lagi..punyalah awal, takut
laa bus ni tertunggu-tunggu kan...then aku suruh laa ayah aku balik terus
lepas hantar aku kat stesen bus tu.. tunggu punya tunggu bus tak datang2..

Jam dah pukul 10.15am. ape kes ni bus tiket aku tak datang2 lagi ni.. 
bus yang yg datang pun bus henti-henti je..bus cityliner tu..hhuhuhu..
tanpa segan silu aku pun pergi la kat kaunter tiket pada pukul
11.00am dn berckp dgn akak kt kaunter tu...

Aku: Saya nak tanya, bas kepada tiket ni wujud ataupun tidak??
Akak kaunter: Ada..lambat sikit..
Aku: Sikit amenda...dah lambat banyak dah ni...
(blah dengan emotional nya..kesian kt akak tu kena marah!!)

Korang nak tahu, bus tu dtg pukul 12.15 tghari.. Mau tak panas org yg menunggu ni.
Kemudian naek bus dari Jerteh sampai ke UiTM Machang, ada org call driver bus tu.
Dia cakap ada 3 orang tertinggal kat sana.. Ya ampun...berenti plak dalam satu jam
tunggu budak2 yg sengal tuh!! Bus tu dh dtg lambat dah...ada jugak yg dtg lagi lmbt.!!
(Maybe ada kesilapan teknikal kot..)

Kemudian sampai kat Merapuh dalam pukul 4.00ptg, berenti makan.. Restoran plak
macam xnak berniaga..meja penuh dgn pinggan mangkuk..lauk plak tak ade..
Orang yang jaga kat kaunter makan dgn kaunter tandas tu plak org yg same..
Ulang alik 2-3 kali..huhu..(overtime kot) hahaha..
tak ade selera nak makan walaupun lapar giler!!!

Berenti dlm 45minit kt tmpt mkn tu..kemudian bus memulakan perjalanan.
Tak smpai 10 minit bus tu berhenti..dia cakap gear patah!!! ha??????
malang nyer naseb kitorang yg naek bus tu...apakah semua ini???
First time dalam idup!!! uwaaaaaa....lebih kurang dlam 20 minit,
bus lain dtg..tukar bus plak...Huhuhu...then naek bus itu...

Naek bus tu macam naik bot..mabuk aku sekejap,.. mujur tak muntah aku!
Pening yang amat!!!.. aku smpai kat Hentian Putra pkol 9.30pm mcm tu...
Then terus ke komuter nak beli tiket ke batang benar umah Kak La..
On the way tu ade plak sorang laki ni aku xkenal ni tegur aku...
cakap nak kemana??? aku cakap laa nak ke seremban..
dia plak mintak duit ngn aku..nak beli makanan...
ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin skali
Ape kes ni???? aku tak layan, dan buat bodoh 
smbil menarik beg ala-ala tersingkir dari AF.

mujur aku xtgk mata dia time cakap2 tu sebab nak tergesa2..
kalau tak maybe benda lain dah jadi kot...mintak jauh sgt2..
Sampai kt komuter, kaunter tutup...Kena beli tiket ngn mesin tu.
Tak pernah2 aku beli tiket guna mesin ni..Biasanya si Nuar yg buat..
Masa nak masukkan duit, mesin plak tak nak trima...duit buruk sgt...
dah laa dah tak ade duit kecik..mujur ad pegawai komuter kt situ..
Aku mintak tukar duit ngn dia..Aiyoooo!!!

Komuter pun sampai..mujur ada tempat duduk..
Letih yang teramat sangat malam tu...
sampai umah KakLa kul 11.00mlm
then terus melantak Laksa Penang!!

Masih lagi sempat snap gambar lam komuter walaupun
letih yang teramat sangat letihnya!!!!


Aishhh sape lak tu??? motif termasuk muka dia sket..
Halal je lah... huhuhu... muka aku yg keletihan.



Keletihan membawa bagasi yg berat teramat..
nak tau isinya hapa????ni dia....huh!!!



Laptop dan kain baju segala....besi botol kaca segala..
Hahaaha...very the mcm nk gi berperang!!! Huhuhu..
mujurlaa aku dah pass menda yg kat bawah ni kat kak ti..
cuba teka apa dia kat bawah tu!!!



Bukan pulut kuning mahupun air jagung ataupun
krim pencuci muka..ini adalah TEMPOYAK!!
kiriman dri Kak La..huhuhu..my Mum buat sendiri..huhu



Snap lagi..very da lelaki negro tu tgk kt aku masa aku
snap gmbr ni..macam laa org nak hambek gmbr dia..
tak cukup flash laa nk ambik gmbr awak!!
Hahahaha...!! opsss...



Sampai je umah Kak La, terus makan Laksa Penang!!!
Lega....dalam bus lagi teringat-ingat..huhuhu...
Aku siap cakap ngn orang yg duk sebelah aku tu lagi..
Huhahaaa...lazat bukan!!



esoknya masak ikan bakar sumbat kelapa parut..hahaha..
Aku laa yg sumbat benda tu...hahaha..very da kembung!!



Last skali sebelum balik ke UPM, berposing ngn si Wafa!!
hahaha..very da budak ni telah menjatuhkan kipas stand
yang duk atas almari tuh...mujur tak ranap kipas tu.. huhu..!!

SEKIAN

p/s: : setelah bangun keesokan harinya aku rasa sangat laa
terhuyung hayang..masih mabuk bas...lain kali dah tak nak
beli tiket bus waktu siang hari dan tak nak beli lagi tiket  bus 
dari syarikat bus itu........huhuhu..







No comments:

Post a Comment