Wednesday, 4 August 2010

Redup Kerinduan

~Coretan dari Seorang Teman~

Boleh tak tahun ni saya tak nak Raya!!
Puasa nak, tapi saya tak nak raya je.
Tak nak beli baju raya..
Tak nak makan kuih raya..
Tak nak dengar lagu raya..
Tak nak tengok ketupat, lemang, rendang,
nasi himpit, semperit, almond london...
semua tu saya tak nak tengok!!!

Saya rasa tak sanggup nk tgk!!!
Saya rasa tak hepi!!!
saya tahu orng lain pun tak hepi!!!
Tapi saya nak buat macamana???
Saya tak boleh tengok muka Fahrin Ahmad.
kalau tak mesti teringat kat dia..
Dia memang fan Fahrin..
Saya ingat lagi masa dia duk kt hospital,
dia cerita orng kt tepi katil tu muka sebijik sama ngn Fahrin.

Kalau saya ada, dia mesti selalu mintak lagu baru..
Kalau dia keluar mesti dia belikan saya bubur nasi.
Kalau saya nak makan bubur nasi, dia mesti buat..
Kalau dia tahu saya nak balik, dia mesti carikan ulam.

Hari tu mata dia hampir-hampir buta sebab kena galah.
galah tu terjatuh dan terkena mata dia.. Mata putih dia luka..
Semua sebab saya... Dia excited sebab saya nak balik..
Dia buat ABC sedap tau.. RM1.00 je satu..
Tapi saya dapat free je...

Banyak lagi kisah dia...
banyak lagi saya saya ingin cakap

Aku masih ingat detik perpisahan kami. Kami  menangis. Saat itu aku kaku. Dia lapkan air mata di pipiku. Saat dia mahu melangkah pergi, tangannya dipipiku. Dia mencium kedua-dua belah pipiku dan juga di dahiku. Air mataku mengalir deras. Aku menangis seharian. Mengapa dia memilih untuk berbuat demikian? Aku masih bingung!! Aku merasakan ia adalah satu kegagalan dalam hidupku.

**Sekadar gambar hiasan (Kak Ngah dan Kak Su)

p/s: Buat sahabat; Jangan sedih-sedih lagi... be strong!
Semoga Allah memakbulkan doamu itu.. Amin..

With Luv,


6 comments:

  1. tiap kali ko post cerita yg org lain punya, aku tak brapa paham...

    ReplyDelete
  2. aku mengerti.....kita semua merinduinyaaaa....laksam, bubur lambuk, nasi kerabuu...

    ReplyDelete
  3. nasik air...sate ikan...abc...

    ReplyDelete
  4. [b]It's Time For Revenge...

    [url=http://ihateanne.com][img]http://ihateanne.com/images/anne.jpg[/img][/url]

    [url=http://ihateanne.com]www.IHateAnne.com[/url][/b]

    ReplyDelete
  5. [b]It's Time For Revenge...

    [url=http://ihateanne.com][img]http://ihateanne.com/images/anne.jpg[/img][/url]

    [url=http://ihateanne.com]www.IHateAnne.com[/url][/b]

    ReplyDelete