Thursday, 26 August 2010

Perhatian... Macamana nak lukih kartuh tuh????


Assalamualaikum w.b.t semua kepada pengunjung-pengunjung blog wamozuwaha. Apa habaq??? Dah berbuka blom??? Dah??? Alhamdulillah... Kalau tak berbuka lagi, jemput lah minum air kopi ni kt blog saya nih... Huhuhu.. panas lagi nih...


Korang..saya nak tanya ni.. korang mesti kenal kan pemilik blog Realiti Konspirasi si ZackZukhairi tu.. Nama dah nak dekat ngn nama aku daa... Weiii.. hangpa tahu tak macamana dia lukis kartun-kartun kat belog dia tu?? Aku suka tahap giler tgk lukisan dia... Sangat-sangat nak tahu dia lukis cam mana... Bukan nak tiru.. Nak blajaq buat jugak... Aku cam suka plak wat komik-komik kartun sekarang nih.. Yelaa.. story board dah banyak tapi takdak sape nak blakon..kita wat pelakon sendiri ja laa.. kan3x... xpayah laa bayaq gaji kt diorang... hahahaha...

Setelah aku bertungkus lumus mencari software yg boleh melukis kartun yang secantik giler blog zack tu, akhirnya aku jumpa laa beberapa software yg memang tak berguna...(padahal aku yang tak reti guna) . Aku dah give up mencari software tuh..tapi lom give up untuk melukis kartun itu... sebelum ni aku lukis orang lidi ja.. hahaha..dah boring orang lidi sebab yg kurus or gemuk semua sepesen ja....hahaaha...pastu tak leh kaler-kaler baju diorang... dah Lidi nak kaler camana...Hahaha...

Yang orang lidi tu aku guna flash.. So aku pun bertekad untuk guna flash sekali lagi. Masa aku bukak kat dashboard aku lihat seroang blogger nih menghapdet blog dia dengan mengepost gambar nih.. so aku pun rembat laa gambar tuh.. Tak tahu laa tu gambar dia lukih jugak or tak.. Aku just nak tekap kat flash jaa.. Tak tiru sebijik pun... ni gambar kt blog Behind The Scene of My Life
aku just ambik sekerat gambar orang tuh...tak ape kan....ampun tak bagitau pemilik blog



So, dengan kepakaran yg tidak seberapa ini aku hanya berjaya melukih gambar ini... 


Aku sangat tidak berpuas hati... dah laa air mata 4segi.. mata dia pun bulat menjuling... kepada en ZackZukhairi, tolong bagitau saya awak guna apa dan macamana. Sekurang-kurangnya walaupun saya tak leh buat at least saya tahu awak buat macamana... Hahahah... Mau wat storyboard..uwaaaaaaaaaaaa...
Hahaahahhaha... dialog pon xsempat nak buat tu... kalau korang tahu cakap ek.. bagitau kat comment box!

p/s : : . Jangan la dia cakap dia guna paint kt komputer tu... Aku sangat tak reti guna benda tuh...

11 comments:

  1. hah kantoi.. amik saya punya.. hak3..

    saya ambil benda tu kat google la.. so anda pun dipersilakan amik juga.. hee~~

    btw gambar yang u lukis tu da comel la..
    sweet jerk!! airmata macam sungai..
    sekali tengok cam penyu.. hehehe...

    tapi tetap comel..wee~~
    bangga tak kena puji.. hak2..

    ReplyDelete
  2. Ampun...awak bagi kannnn.... comel ke??? comel yg blog zack tu lagi... ditambah dgn diolong yg sweet... hahaha...

    awak puji ekk... tQ...huhuhu..

    ReplyDelete
  3. boleh tgk video cara dia lukis di facebook zack tu

    ReplyDelete
  4. kena praktis selalu dah boleh saing dengan zack mungkin. keep it up bro! :)

    ReplyDelete
  5. A: ade ke video tu...dah selongkar fesbuk dia... tak de pun ..yg axion ade r...huhuhu

    ReplyDelete
  6. elmo:: dia wat cantek...dan chomel... uhuhu..

    ReplyDelete
  7. bnyk pe s0ftware best2.tp sy guna 3 jeneh s0ftware ja kal0 nk lukis ka kaler2 ka..reti yg tu aj0.. ^^

    ReplyDelete
  8. salam.zackzukhairi gune adobe photoshop.dia ada buat tutorial kt fanpage dia rasenye.selamat mencuba :)

    ReplyDelete
  9. yeah, dier pakai photoshop jer..so bleh arr cuba2 try guna PS nie, kalu tak biasa, tutorial byk kat internet..anyway aku tgh carik gak entry dier kat fb tue,tak jumpa pun..adeyhh..anyhow, slamat mencuba..salam aidulfitri

    ReplyDelete