Sunday, 1 August 2010

Minah Senget Lelaki Ngong

Salam.... Aku geram betol malam nih... dahla banyak masalah...dengan assignment yg berlambak, pastu kes hasut-menghasut, kibas-mengibas, kawan aku plak kehilangan laptop...haishhh macam-macam laaa... Kisah aku ni plak dah kali ke 4 or 5 dah berlaku... Tak tahu nak buat camne dah...

Aku geram betol ngn Minah mane entah (konfius dari Indon or Sabah Sarawak) selalu call aku then tanya aku kenapa??? Ape kes weiii...aku pun xsempat nak tanya dia kenapa.. dia yg ntah dari mana-mana call aku tiba-tiba tanya kenapa??? Ada jugak ke manusia macam ni??? Xade keje ke wei?? Habiskan kredit ko jer...!!

Ni antara perbualan masa dia first call aku, masa tu aku makan kat fudkot lam kul 8.30pm.

PART 1

Aku: Hello, ni sape??
Minah senget: Helo. kamu di mana??
Aku: Haa?? sape ni??
Minah senget: Aku tanya kamu di mana sekarang ni??
Aku: Malaysia (aku ckp Malaysia sbb aku dgr dia ckp indon)
Minah senget: Kamu main-main ya...(dgn nada marah)
Aku: Sori, saya rasa awak salah number! (Aku terus letak tlfn dgn pelik!!!)

PART 2

Aku: Helooo awak sape??? saya tak kenal awak.. awak salah number!!!
Minah senget: Aku yg patut tanya kamu siapa?? kenapa main miscall2??
Aku: Sape yang miscall sape skrg??? Ko yg call aku wei!!!!
Minah senget: Habis tu kenapa saya tgk nombor kamu ni??
Aku: OK, saya mintak maaflah kalau saya call awak, saya salah number! sory! 
(aku trus letak)

PART 3

Aku: Helo, boleh tak jgn call saya!!!
Lelaki ngong: kenapa dengan kamu ni?? Marah2..
Aku: Sape yg marah sape ni???
Lelaki ngong: kamu ni dah teruk sejak duduk di semenanjung!!
( Aku terus letak, bengong laa..dia bleh pass kt laki dia lak tu.. marah2 aku.. sakit kepala hotak aku time nih!!)

PART 4

(Part ni aku bagi Faidzan yg jawab)

PART 5 (yang hari ni)

Aku: Helo, sape ni??
Minah senget: Mau bercakap dengan _______ (lupa dah dia nk ckp ngn sape)
Aku: Awak salah number ni..saya tak kenal dia. Bye.

PART 6
Minah lain: helo..
Aku: helo..Ni sape??
Minah lain: Saya Serina. boleh berkenalan???
Aku: Nak berkenalan?? emm tak ape lahh...saya ngah busy ni.. lain kali ek!!
 Sorry. Bye!!!.

Macamana anda tak bengang??? Naik pening dibuatnya!!! Motif nak marah2 aku.. yang nak berkenalan tu satu, ko hengat nama ko cam Serina Redzuwan aku nak berkenalan??? Bukan macam tu caranya... Taktik lama!!! (feeling2 diva sket..) Hahaha... dulu pun ada gak yg sms nak kenal ngn aku.. Dak pompuan dari mana ntah.. Siap bagi gambar lagi.. Aku tanya dari mana dpt no aku, dia cakap nenek dia yg bagi.. Motif apa kaitan  aku ngn nenek dia tu??? Pastu dia memang call byak kali, desak2 nak kawan ngn aku. bagi gmbar siap wehh.. sebelum dia bagi gmbr tu, dia pesan, jgn menyesal bila tgk gmbr dia.. bila tgk, huh...memang menyesal.   Tak sama cam Rita pun. Buang karen, buang kredit... Aku panggil dia Dorayaki sebab masa dia tya nama aku apa, aku ckp nama aku Tepayaki.. Bengong betol!!!


p/s::ok adik2..kalau korang mau kenal ini lah Dorayaki..
Maaf tepayaki tidak dapat dikesan bagaimana rupa beliau sebenar... huhu


6 comments:

  1. wuuuu...Q ade peminat misteri weh....weewiiittt! :D

    ReplyDelete
  2. hoho letak ja, x pun biarkan kasi credit dia jalan. hohoho

    ReplyDelete
  3. hahahah.. kelakar dan kasihan sama kamu .. hehehe..
    btw lately ni banyak blog yang bercerita sal benda2 macam ni..

    agaknya ni musim girl menjalankan misi diaorang ntuk mengorat laki kowt.. ahahah

    ReplyDelete
  4. cik nad:: tulun laaa...xmau laa peminat misteri kayak gitu don... hahah...

    ReplyDelete
  5. lilacfla : selagi tak cakap ngn dia, selagi tu dia miscall n call..huhu... dia nak jugak dgr suara aku..

    ReplyDelete
  6. fara:: hahaha.kalau nk ngorat pun biarlah sweet sket..hehehe

    ReplyDelete