Thursday, 22 July 2010

Thanks Dr.

Tak ada apa nak diceritakan sebanarnya. Just nak update je. Hari ni aku ada plak rasa bersalah kat kawan aku. Ok lah aku bagitaw la. Aku bersalah kat Bee. Aceli kelas Analisis Kompleks, nama aku telah ditransfer kat kelas lecturer foreigner. Aku tak mau pegi kelas sana, then aku terus jumpa Dr yg aku nak masuk kelas tu. Then aku cakap la ngn Dr tu dgn nada yg sedih dan memujuk. Dr., saya nak masuk kelas Dr.,!.. Dr., tu pun cakap, oklah, masuk, nanti jumpa saya masa kelas tamat. 

Dah settle da, esoknya kelas yang sama, nama aku dah ada dalam list, tapi nama kawan aku plak yg tak ada. Si Bee ni lah.. kesian plak kat dia.. Masa kuliah tu aku plak duk fikir, nak keluar ke tak. Sebab kalau aku tak keluar nanti dia plak kena keluar. dah la kawan aku kat kolej, kawan aku dalam mtm plak tu.


Lepas je kuliah tamat aku duk berlegar2 lagi dalam bilik kuliah tu. Then masa nak keluar ternampak la kunci kt meja lecturer. Ni mesti kunci Dr. aku pun bergegas ke fakulti. dah la jauh.. jalan kaki plak tu. kelas Multimedia dah nak start 10 minit lagi.. nak gi kelas multimedia plak jauh jugak. Tapi tak pe, sebab aku nak pujuk Dr untuk masukkan kawan aku tu balik dan kalau boleh aku pun skali dimasukkan dalam kuliah tu.


On the way nak ke fakulti, jumpa la dengan Bee ni. Dia pun nak gi jumpa Dr tu, dan nak merayu utk masuk kelas dr. Aku dpt idea, aku pun trus bagi kunci tadi, aku suruh Bee tu tunggu Dr dpn pintu. Aku suruh Bee pujuk Dr dgn kunci tu.. Huhuu..then akhirnya berjaya. Amin.. Thanks Dr Zarina.

**gambar sebelum gi kelas tadi..jam 0720

4 comments:

  1. sad story..
    about friendship..
    pengorbanan seorg kawan..

    P/s: bee jgn marah2 lg!
    que, tahniahlah memujuk dengan kunci .. kunci kejayaan.. wah gitu!

    ReplyDelete
  2. nape lak tak nak masuk kelas lecturer foreigner?ok per...u can improve your english...

    ReplyDelete
  3. xde kaitan ngn improve my english.. lecturer local lagi bagus dienyer english.. kitorng phm je yg lcturer tu nk ckp ap.. cuma xsuka style dia ngajar..

    ReplyDelete
  4. is:: harus laa kunci kelas!!

    ReplyDelete