Tuesday, 29 June 2010

Handphone rosak (bukan alasan)

Rasa macam dah lama tak update blog.
Sori sebab tak sempat. Maklumlah... banyak kerja kena buat.

First of all, saya nak ucapkan takziah untuk Zulkhair,
laptopnya rosak lagi, tu laaa, orang bgtau laptop jenama tu memang cepat rosak!
So, gi la teman Zul ni ke mines nak baiki laptopnya. Mujuq tak kena tipu!!

Yang rosak charging board, tapi dia cakap mother board yg rosak!!!
Then dia rakemen plak suruh beli laptop baru. Haishhh!!!
Aku: bak sini balik laptop tu, kami pegi Acer centre je lah!!!
(aiyyo, acer centre kt times square)

Tu kisah Zul, aku lak henfon nokia yang rosak!! simcard Maxis plak tu.
Aiyyooo...simcard dah masuk, tapi henset tu tetap jugak tulis
" INSERT SIM"

Jalan penyelesaiannya...trade in henfon murah tu!!!
u olls nak tau, henset  ni

*beli masa kt matrik (sebelum beli 16.8 juta kali pikir)
+

henset ni

*kak ngah hadiahkan masa mula-mula masuk matrik!
time tu i macam duk dalam gua niah, takde henfon!

harganya RM10.00 hengget je!!! nak trade in mende macam ni!!!

tapi bila duk fikir2, henset nokia tu tak leh guna dah dan
henset sony ericsson tu pun memang dah lama rosak! 
memang xleh guna lgsung!! masa kt matrik lagi rosak~
bleh laaa RM10.00 puun tak ape lahh!!!

Saya plak curi2 beli henset ni..tak mahal pun!!!
 biasa jew..huhu..jeng-jeng-jeng!!!!


a.k.a


Wahai henfon, sila jangan rosak lagi.
Wahai aku, sila jaga henfon elok-elok!!

p/s: Ma tak tau lagi..hahaha..

lagi satu, kami dah tengok citer ni~
bersama Zul, Puding ngn Aida:: best gak la!



* Tengok kat Mines taw, bukan tengok kt KLCC.
Matilaa aku; selama ni ad org report kt Ma, 
aku gi tgk wayang kt KLCC. Aiyoo~

4 comments:

  1. hah? beli handphone baru lagi????

    mana tak rosaknyer...hp asyik 'bekerja' jer...kena ketuk ngan wafa tu kebetulan jer..kalo tak, tak jd alasan beli baru dok? huhu

    (psssttt...baper hinggit? nape beli 1 jer, kalo 10hinggit, beli kat i satu!)

    ReplyDelete
  2. berapa kali betulkan laptop n beli henset baru daaaaaa......

    ReplyDelete
  3. Kak la: xde niat pun nak tukar.. kalau yg tu elok baek guna yg tu.. nak repair harga dia lbih kurng rm100.. so, beli laa yang baru,,, xmhl.. dlm rm260 jee.. yg rm10 tu bukan harga hp.. harga trade in laa.. yg dah rosak tu jual kat kedai tu balik..

    ReplyDelete
  4. Is: setiap kali rosak laaa huhuhu..

    ReplyDelete