Wednesday, 12 May 2010

Trip to Sabah


*Haii..lama tak update...rindu korang!!

*Kisah seorang potograper yg tak pandai sgt.. ambik gmbaq suke2 hati.

*Untuk diisi di blognyer... http://wamozuwaha.blogspot.com/

*Di sini ia bermula

Salam Semuanya. Akhirnya, berakhir sudah aktiviti Majlis Tertinggi Mahasiswa Kolej Keenam untuk sesi 2009/2010. Sekalung tahniah saya ucapkan kepada Jimmy sebagai Pengarah program Ekplorasi Sabah (EKSPRESI).

Waaa...  sangat best pegi Sabah..Tak boleh gambarkan dengan kata-kata. Macam-macam rasa ada. Sedih, Hepi, Terharu, Terhutang Budi, Bahagia dan macam-macam lagi. Huk hhhuk huk... semua ni kenangan beb...


Jom Que cerita serba sedikit Eksplorasi ke Sabah. Huhuhu.. Hari first sambai je, kami semua check in kat Kolej Kediaman Indah Permai, UMS. Thanks to warga KKIP yg sudi menerima kami sebagai tetamu. Then lepas tu kami semua ke Futsal Court kt Menggatal. Huhu.. MTM K6 vs (Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa) JAKMAS KKIP. Lupa sape menang, Hahhaa... kerja saye cam biasa ar, ambek gambar.. Huhu..



Then, malam tu plak sesi formal. Jumpa ngn pengurusan KKIP. Pengetua KKIP sangat baek. Huhu.. Banyak tolong kami. THanks.. =).


Hari kedua plak, kami ke Pasar jap. Tempat yang jual-jual barang-barang yang ada kat Sabah. Tapi saya tak beli pape pun lagi. Huhu.. Jalan-jalan jak...Huhu.. Lepas tu kami semua serang Kinabalu Park di Ranau kalau tak silap. Agak jauh jugak perjalanan ke sana. Huhu.. Lebih kurang 100km lebih jugak laa.. Jauh kan. Tapi sangat best tidur lam bas.. Hahaha.. OK! saya telah mengambil semua gambar2 tidur korang semua. Termasuk kawan-kawan UMS. Hahahaa....



Lepas tu gi kat PORING Hot Spring lak.. Huhu..tapi kami mandi air sejuk jak bahh.. Gi kat waterfall yang secoet tu...Hahaha..Bdak laki semua mandi di situ. HAhahhaa.. OK, lepas tu terus jak balik rumah kat KKIP. Huhu.. Sebelum sampai kat rumah, kami gi makan dulu, kat tepi pantai beb..hahaha.. Masa OTW sampai kat bandar KK, bus kami ada problem. Tapi tak ape, kami tetap happy. Kami tak kesah walau ape pun terjadi. Rilex sudah.. Thanks to pak cik driver bus (lupa nama apa) and JAKMAS coz tolong kami dalam perjalanan. Sangat-sangat terhutang budi ngn diorng semua. THANKS...







Hari ketiga pun tidak kurang hebatnya. Hari ni kami meneruskan perjalanan ke UMS. Kami ke Muzium Marin, Galeri Perdana UMS (rasenya dah betol kot nama tempat tu) then ke School Science & Technology (SST), dan akhir sekali kami ke PERPUSTAKAAN UMS. Sangat laa cantek!!! Huhuhu.. MAlatop beb...
Jam 2 petang pula, kami ke Sekolah Rendah Keb. Tanjung Ara 1. Kami mengadakan program motivasi pelajar untuk pelajar tahun 6 di sana. 





Di sekolah ini juga merupakan satu kenangan terindah semasa ke Sabah. Saya tersentuh bila melihat ada pelajar yang menangis di hujung program. Program yang hanya mengambil masa tak lebih dari 4jam memberi impak kepada pejalar-pelajar sekolah itu. Ramai jugak yang mintak autograf. Adek2..kami bukan artis... Hahahaha..








Malam tu pulak, ada BBQ, Karaoke kat rumah Pengetua KKIP. Saya balik awal ke rumah sebab sakit kepala yang teramat sangat... Sangat sedih bila dapat tahu malam ini adalah malam yang terakhir kitaorng ngn JAKMAS ngn UMS. Tak sempat nak salam dan mintak maaf ngn diorang. SOrry sangat2 di atas perkara yang ak dapat dielakkan tu. Huhu..





      
 






Haru ang terakhir ini hari yang penuh rasa bersalah sebab balik awal masa BBQ malam tadi. Bukan apa, students UMS u sangat laa baek. Tak sangka ada orang sebaik diorang.. Memang baek giler ar..serius!!! kan3x..
Pagi ni pegi PUlau Malikan naek bot yang sangat dasyat!!! haishhhh...then gi membeli belah.. Adoiii... ni perkara yang membuatkan aku rasa bersalah buat kali kedua. Huhu.. My Mom kirim pengisar lada hitam . Tapi aku tak jumpa. Then aku pun tak dapat nak beli. Aku dah survey semua tempat, kat Hypermarket pun dah, kadai-kedai kecik sekitar tu pun dah, sampai terkoyak kasut baru ku. Lenguh kakiku.. Hahah..tapi tetap tak jumpa. Nak jugak beli benda tu, tapi tak dapat... MAcamana mau buat.. Huhuh.. Aku beli beberapa gelang kristal untuk My Mom, and my Sis. Huhu..Untuk Ma sangat special HUhu...Mesti ar...

Then, gi airport.. Ehmmm..sedih, coz dah nak tinggalkan KKIP dan Sabah.. Hope dapat jumpa korang semua lagi.. Tenkiu banyak-banyak kat semua orang yang terlibat. Yang saya sempat ingat nama, Razman, Sharifuddin, Aliff ngn Sakinah ngn Jai, Lupa yang lain.. yang rambut pacak itu nama apa ek??? Ape-ape pun thanks sangat2.. Rasa bersalah pun ada ngn kamu semua sebab menyusahkan kamu dan banyak habiskan masa kamu... Tenkiu.. Akanku ingat Sabah~ Jangan Lupa contact aku kat Facebook.. HAhaha.. Macam laa diorang baca blog aku yang tak seberapa ini baaa....Huhu..anyway, thanks...=)

oleh: Mr Wamozuwaha


THANKS KAT KORANG SEMUA
SAMA ADA DALAM GMBR MAHUPUN TIDAK..
huhuhu.. THANKS


16 comments:

  1. seronok nmpak g sabah q....

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah selamat pergi dan balik ke semenanjung. Musykil ya sbb ko nampak susut la wamouzawaha..... diet kah!!????

    ReplyDelete
  3. HUsh~~
    banyak giler gamba~~
    nak gak pg sane~~

    miskin~`
    x dak duet~~

    ReplyDelete
  4. Tak pernah kesana bha.
    Tapi dia punya public phone memang lagu tu ka?

    ReplyDelete
  5. wah seronok g Sabah bah..belum pernah sampai lagi..

    ReplyDelete
  6. boy: mesti laa best giler..sampai tak nak balik semenanjung...

    ReplyDelete
  7. toru: memang seronok...jom r gi same2 lak weii...mung pengarah deh!!

    ReplyDelete
  8. iskandar: tak de makna nye aku susut.. balik kampong ni naek balik berat nih!!!

    ReplyDelete
  9. jojo: sebelum pergi, sila menabung dulu ek!!! tak pun mintak penajaan.. hahah

    ReplyDelete
  10. Mohd. Muhaimin Radzuan : same2... sila datang sini balik ek!! huhu

    ReplyDelete
  11. kuwe: bila nak gi sane??? nanti pergi laa... bukan semua public phone dia mcm ni.. ni yang aku jumpa kat jeti jaa... tak taw leh guna ke tak!! huhu

    ReplyDelete
  12. arol: nanti ada masa boleh pergi sana.. best!! huhu

    ReplyDelete