Friday, 7 May 2010

Penat + Enjoy





*tunggu bas kat Kolej Canselor untuk bertolak ke Teluk Batik, Perak.


Assalamualaikum kawan-kawan semua. Alhamdulillah, akhirnya Que berjaya jugak pergi dan balik ke Pulau Pangkor. Sekarang sudah berada di Kolej 6. Sangat best ke Teluk Segadas, Pulau Pangkor. Banyak pengalaman baru yang sangat berharga. Ramai kenalan yang ternyata hebat-hebat belaka iaitu Majlis Tertinggi Mahasiswa Kolej 14. Sangat hepi dalam LDK dan tugasan yang diberikan. 

Tak lupa juga untuk Que katakan, setiap hari, kami semua akan mandi pantai. Sangat best. Dapat berkayak (Que, tak sempat) dapat tengok coral aka terumbu karang, mandi manda dan banyak lagi aktiviti air yang kami lakukan. Kadang-kadang Que berenang renang sehingga tidak sedar kaki sudah tidak mencecah tanah. Hahaha.. bajet boleh berenang ar tuh.. Huhu.. padahal pakai life jacket. Hehehe.. Keselamatan yang utama beb. Betol tak?? Yaa..betol.. Huhu..

Semalam, pihak fasi dan penyelia telah menyediakan BBQ yang sangat sedap. Dapat makan ayam dan ikan bakar. PErggghh.. sedap beb.. Makan pada jam 12.00 tgh malam selepas kami semua bermain baling tin secara liga. Penat beb.. sangat penat. Kadang-kadang lawak jugak. Kumpulan 3, ingat tagline ni.. ikan je pun.. hahaha...Kumpulan 3, ur da best ar... Que, Bee, Kak Sha, Cik Yah, Fadhil, Darwis, Dila, Chong dan Ying.. Hepi dapat kenal korang semua. 

Lain kali kalau jumpa Que, tegur taw..Hehehe..Thanks..

*Pemandangan pantai di Teluk Segadas. Cantik kan!!


*Bersantai...Huhu..rilex jer...


*Kawan-kawan yang lain sedang berehat.. Huhu.


*Melompat girang, hahaah..masa ni dah nak abes program daa..


*dalam perjalanan pulang ke Teluk Batik. Naik tongkang!! Best..

*sangat cantik kan Teluk Segadas.


14 comments:

  1. huhuh..teluk segadas memang cantik giler...kan4x..

    ReplyDelete
  2. memang best gilerr..muka aq terbakau giler2...syok dapat bereng2 cam ikan buntalkan..aahh satu lagi minum air masin dengan pakasa relanya haahahah...

    ReplyDelete
  3. waaaaa... jom pergi lagi.. ajak bloger22 lain jom2. =P

    ReplyDelete
  4. hamihemo:: ko ler yg karam di lautan masin tu kan..ngn Mr. Pres?? hahaha

    ReplyDelete
  5. belalang:: jom3x...seronoknyer... huhu...tidur lam kemah ... huhu

    ReplyDelete
  6. yes!! semua sunburn!! bukak sem nanti sy yg paling cerah!! yahooooooo.... hahahaha

    ReplyDelete
  7. Iskandar: Harus laa balik ni pakai simplysiti.. Huhu...harus ke ko pling cerah??? tapi pastikan time tu ko pun xtouch up pape.. hahaha

    ReplyDelete
  8. haha..bunyi mcm riso aje.. kuikui.. tak kesahlah touchup ke x.. yg penting luarannya itu.... huhuhu.. wei, ko beli simplysiti ke???????

    ReplyDelete
  9. Harus laaa kesah...huhu.. harus ke beli..tak laa wei..motif nak pakai menda tuh....

    ReplyDelete
  10. harusla pakai.. simply 5.. ada UV protection lagi.. hilang semua sunburn..huahuahua

    ReplyDelete
  11. skali skala kna biarkan jugak kulit kena sunburn..Biar kulit ak lasak sket.. Ni asyik sensitip jakk..

    ReplyDelete
  12. lasak pun kalau anti-seafood nak buat apa!! huhuhuhu

    ReplyDelete
  13. tu bukan kulit, tu hormon..hahaah

    ReplyDelete