Friday, 7 May 2010

Bila cemburu...

Kepada semua kaum wanita di luar sana yang sudah berkapel dan juga kawan-kawan saya (yang perempuan) yang sedang berkapel dan akan berkapel, entry "Bila cemburu..." ini khas untuk anda. Haha.. Boleh dikatakan macam tips jugak laa.. Huhu...Pada pandangan saya laa :-

Untuk mengelakkan cemburu dari pihak pakwe anda semua, sila jangan berbuat perkara-perkara secara berdua-duaan dengan lelaki lain yg boleh menggugat reputasi pakwe anda sendiri. Hahaha.. apa yang dimaksudkan boleh menggugat pakwe anda dan macamana nak tahu seseorang tu boleh menggugat?? Meh Que ceritakan..:

a) Bila seseorang lelaki tu berpangkat sama dengan boyfriend anda ataupun lebih tinggi lagi. No no no.. jgn anda cuba mencari nahas untuk berbual dengan lelaki ini, walaupun tiada niat sekali pun, hati-hati, seseorang sedang memerhatikan anda. haha..

b) Bila lelaki itu memiliki pakej yang lengkap atau lebih lagi dari pakwe anda. Jangan sesekali cuba untuk menggoyahkan diri sendiri dan merobekkan hati pakwe anda. Nak cakap-cakap boleh, tapi jangan lebih-lebih dan sampai anda tersenyum tersipu-sipu malu.. Tak boleh - tak boleh!!! Hahaha..

c) Bila anda ni terlalu peramah sehinggakan bergelak ketawa sakan dengan lelaki itu. Ermmm..ni yg tak suka nih!!..Jangan terlalu mesra alam ek..

d) Jangan cuba bergambar dengan lelaki lain (dengan terang2 sangat rapat) dan menempekkan gambar itu di laman-laman sosial yang boleh ditinjau pakwe anda. Hahaha..nanti dia buat macam tuh anda lagi melenting kot. Hahaha..

e) Jangan cuba menceritakan kisah lelaki lain/ex bf secara serius dengan boyfrend anda. Maksudnya macam memuji-muji tahap dewa... Puji laa pakwe anda walaupun anda xde point nak puji dia..Hahaah..=)

p/s :: Pengalaman-pengalaman ini Que dapat dalam kalangan kawan-kawan Que gak... hehehe... Untuk perhatian kepada kawan-kawan Que jugak samada di di alam maya mahupun rakan-rakan seangkatan.. Ni entry bila lelaki cemburu, rasenye bila perempuan cemburu lebih korang or lebih lagi kot..Haha.. kadang-kadang bila difikir-fikirkan balik, lebih baik single dari bercouple-couple nih. Sebab, dari benda yang tak ada apa-ape, semua jadi apa-apa.. Hahaa..a.k.a, sensitif... Lumrah bila orang yg rapat dengan kita bila tidak dapat melunaskan/memenuhi kehendak kita. contohnya bila kita sms, kita mahukan mesej itu direply. Kalau tak relpy, mula laaa....terasa bagai laa... tapi kalau orang-orang biasa xreply ok je kan.. So, bukan mudah nak  jaga hati dan persaan orang. Kadang-kadang orang yang biasa-biasa tak reply mesej pun kita bengang gak kan.. Haha.. orang yang rapat apatah lagi..

**kenapa aku rase bengang nih??!!




6 comments:

  1. kdg2 bila kita msg dgn ihlas,org susah nak rply..kalau rply pun macam nak taknak.. ataupun repy pendek2.. so, jgn mrh kalu lps ni org mls nak msg2..kuikuikuikui..hehe

    ReplyDelete
  2. cemburu tanda syg...
    tapi...kalau terox sgt...rimas gaks...

    ReplyDelete
  3. ~~Selamat hari ibu~~

    ..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥
    ♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
    ♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
    ♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
    ♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
    ♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
    ♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
    ..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥

    Ibu..
    Di saat ku melihat dunia,
    Kau tersenyum menangis gembirra,
    Tatkala ku dibesarkan,
    kau berikan segunung kasih sayang,
    Selaut belaian..
    Ibu..
    Pengorbananmu akan ku balas,
    Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
    Biarpun ombak merobek dunia,
    Kau tetap ibuku yang satu.
    Salam kenalan salam persahabatan dari blog kami... moga kami mendapat respon yang baik dari blog anda....

    Salam ziarah salam muhibbah dari
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. ery jay: betul sangat2.. kadang2 bleh rimas!!

    ReplyDelete
  5. iskandar: tak pernah marah pon...

    ReplyDelete
  6. afzanizam: selamat hari ibu..

    ReplyDelete