Friday, 9 April 2010

Warkah buat MTM 09/10

Assalamualaikum, sori minggu ni masih mood perpisahan MTM sesi 09/10. Tak habis-habis lagi kan.. Berbabak-babak. Al - maklumlah, dah satu sesi dah kami bekerja dgn kamu-kamu macam satu family, so masa perpisahan ni terlebey touching sket. Nak mulakan dengan sape ek??? Hurmm... exco dulu lah... ok kami harap kamu semua baca, tapi kami tahu ada jgk yg tak tahu kami ada blog.. beberapa orang je yg tahu kami ada blog. Tak apa, kami tak kesah, yang penting, kami ikhlas.



Kami, Zahir, Sin Yee @ MJD 

1) Sin Yee
Saya suka kawan ngan Sin Yee. Dia sangat baik, rajin, tak sombong, boleh bergurau, dan yang penting sangat suka berposing macam kami jugak. huhu.. Dia sorang je Chinese Girl dalam MTM. Tapi dia sangat kuat dan cekal. Dulu masa PEWARIS, kami ngn Sin Yee satu group. hahaha.. masa malam kebudayaan, kami terpaksa perform tarian. So dia laa yg ajar kami dan grup kami menari. Waktu tu grup kami adalah, Anuar, Hatta, Kami, Kak Su, Faidzan, Hasfalini, Kak Pinat, Mijea dan Radzi serta Sin Yee. Happening sangat taw!!
-SEKRETARIAT PERPADUAN DAN KEHARMONIAN-


semey


2) Semey
kami nak mintak maaf ngn semey kalau terkasar bahasa, terumpat sini sana.. Hahaah...Almaklumlah..antara jejaka hangat kat dalam MTM. Selalu gossip ngn  si dia kak shahada tuttt. hahaah..Kami salute dia sebab dia hebat. Tapi kami nampak dia tak tidur dalam kelas tapi dia selalu cakap yg dia tidur awal... Hurmmm...
-SEKRETARIAT PERPADUAN DAN KEHARMONIAN-

3) Zahir (seperti gambr di atas)
Dia ni kadang-kadang kami rasa sangatlaa sistematik. Hidup penuh dengan protokol. Dan yang kami tahu dia sangat setia ngn Awek dia tu.. Kadang-kadang kami perasan dia ni kadang-kadang tersangat hepi. Memang hepi giler. Asyik senyum je.. then dalam meeting kami tgk dia selalu bawak laptop coz berfacebook.. Hahaah...patut laa zahir ni tak fofular sangat dengan upload gmbar dan tag dalam facebook. Hahahaha...
-SEKRETARIAT PEMBANGUNAN ILMIAH-

Kak Im =)

4) Kak Im (tetap pggil kak walaupun sama umur)
Suppose dia sama umur, tapi dia senior kami, so kami panggil dia Kak Im.. Suara dia kalau bab pengacaraan sangat laa lunak. Hari tu masa Malam Mutiara Gemilang, kami tgk dia dressing muslimah sangatlaa cantik.. Ala-alaa Waheeda Wassini tu.. Serius.. huhu.. OK berbalik kat Kak Im, kami selalu heran ngan dia, sebab dia ni tersangat baek hati... dia ada motor, tapi selalu rosak.. hahaha.. hari tu mintak tolong kami start motor dia, tapi kami pun xleh start sebab motor dia kan dah rosak.. skrg motor dia dah elok.. * motif cakap pasal motor dia, bukan pasal kak Im. Dia pernah berpesan kat semua orang, "kalau buat baik/pahala jangan tunjuk kat orang, jangan hebohkan, cukup sekadar Allah sahaja yang tahu.." Waaa...terharunya~sangat bermakna!!
-SEKRETARIAT PEMBANGUNAN ILMIAH-




5) Ijat
Ok!!! dia coursemate saya. Dan dia selalu tak datang kelas.. Hahaah.. sori ijat, telepas cakap... Huhuhu.. Budak ni selalu datang lmbt meeting. Sebab dia selalu ada training. Salah seorang  atlet bola sepak K6. Dia ni masa Birthday jaga2...silap2 boleh mandi ngn air yg diperap baju peluh yg disimpan selama 20 tahun bersama tauhu basi ngn air longkang tepi blok MSN tuh.. Hahhaa... very the kalau tersimbah terus pengsan 5hari 5malam coz bau sangat menusuk jiwa. Tapi aku tak pernah kena...TQ kt Ma sebab saya melahirkan saya di bulan November. Selalu time cuti.. Hahaha...
-SEKRETARIAT SUKAN-




6) Hasfalini @ As @ Sepa @ Cik Petro
Salah seorang kekatu ratu lawak kat dalam MTM.. bab kata Napi, kalau nak tahu bangunan K6 ni kukuh atau tak, suruh dia berlari2 dalam bilik MTM, kalau bumbung tu tak jatuh, sah2 laa still boleh duduk kt k6 ni.. Selalu ada konspirasi dengan Boon Sie Yoke.. Hahaha... Boon sangatlaa lawak, tapi As 4x lawak.. dia selalu cakap aku pending, padahal dia pun kadang2 3x pending. bukan setakat pending, undelivered tros.. hahaah... kalau dalam bilik meeting, kami duk sebelah dia. Selalu mengumpat ngn dia time Faidzan bercakap Sebab masa Faidzan bercakap, orang lain takkan dengar kami ngn As sedang bercakap. Haaha..dia selalu panggil Kami bewok Wok..haahha..xtaw nape... Maybe dia nak bermanja ngn kami kot...kami biar je..asal dia bahagia.. Masa kami tahu si As ni nak sambung jadi MTM, kami adalah salah sorang MTM yg tak hepi... Coz sebab dialah bilik MTM sangatlaaaa ceria.. Napi pun cakap benda yang sama. Kalau dia takde kadang2 kami semua rasa sangat hepi sunyi. *kembang laa idung mek as nih!! Tapi, dia ada satu perangai yg xsenonoh a.k.a bagos buruk... kalau gi bilik MTM selalu bawak duit tak cukop... haha..pastu masa nak gi plum or nak gi beli burger, mula laa dok laung "sape ada 20sen????" dah macam ecah 50sen dah... tapi versi dia ni... mek as 20sen... hahahaahah.. satu lagi...jaga2 bagi henfon yang berkamera.. yang xde kamera duk diam2... hahaa...kalau nampk si as ni. tros pegang hanfon anda.. kalau tak, silap2 haribulan.. wallpaper anda akan bertukar kepada muka makhluk yang menakutkan berkenaan... p/s: As..jangan marah~ 
-SEKRETARIAT SUKAN-

sambung entri seterusnya di warkah ke2!!!


4 comments:

  1. semoga berbahagia korang semua

    ReplyDelete
  2. tahniah kepada semua mtm yang telah berjaya menjalan kan tanggung jawab anda semua.... semoga apa yang anda lakukan dapat memberi manfaat kepada umat manusia

    ReplyDelete
  3. tenkiu3x...support kami taw!!

    ReplyDelete