Sunday, 14 February 2010

Saya Nak Kaler Merah Gak


Salam Perpaduan, salam Satu Malaysia

**gambar ini tiada kena mengena dengan entri di bawah,
cuma mengikut warna tema sahaja!!! ;-))

Bila mengimbau masa zaman kekanak dulu, cerita feveret saya adalah POWER RANGERS, dan pada ketika itu semua orang nak jadi power rangers merah..kan3x..huhuhu... Saya ingat lagi kalau power rangers merah tu nama dia Tommy.. huhu... pastu dulu pun ada jugak cerita Jetman. Cerita ni pun saya suka. Sebab Jetman dah ditranslate kan dalam bahasa Melayu dari bahasa jepun. Huhu.. suara dia spesies2 suara doraemon jugak.

**nak Terbang macam Jetman..huhu..tali pinggang dia pon canteks..

seingat saya, cerita jetman tu sedih, sebab makwe kepada yg warna merah tu diculik oleh kuasa jahat. dan makwe dia kire2 diracuni oleh kuasa jahat dan terus jadi jahat. Dia hilang ingatan. So kesian laa kat Jetman Merah kalau nak berlawan ngn kuasa jahat kena lawan ngn Makwe dia. Padahal makwe dia tak bersalah. Itu hanya sabotaj semata2..

Hahaa...sungguh emotional untuk menegakkan kebenaran yg hakiki. huhu.. pastu kalau Power rangers kaler pink mesti kena pakai skirt pendek. tak leh kalau tak pakai, nanti tak macam pompuan.. tapi power ranger kaler kuning tak pakai pun..tapi dimaafkan..huhu.. siot... kalau jetman plak, kaler kuning tu lelaki.. pompuan soran lagi tak ingat dah kaler aper... ke memang sorang je pompuan lam jetman??tak..tak...baru ingt sorang lagi kaler biru..huhu..

tapi dalam semua2 power rangers merah, design costum yang mana pling cantik???? hahahaaaa..

**cuba tgk helmet yg bintang tu..sangat lawak kan!!

4 comments:

  1. suka power rangers ni.. aq suka yang depan skali ni..ada citer dia x

    ReplyDelete
  2. sori deh..sayo buke tokey crito... gi laa tgk kt youtube...

    ReplyDelete
  3. huhu..poyo punya entry..ni kalo luthfil hadi tgk, mesti dia teruja giler..dia minat ultramen cosmos, u. max, u.nexus and tiga!sumer2 suka...

    ReplyDelete