Thursday, 14 January 2010

JIWA KACAU


Baru lepas habis meeting sekretariat. Agak penat sebab saya pengerusi majlis dan kena banyak tanya. Setakat ni board STM berjalan dengan lancar. TQ to STM's crews sebab banyak bantu Que. Lately saya rasa saya dah banyak buat hal dengan diri sendiri. Konflik jiwa. "Kepada orang di luar sana, sila jangan tanya kenapa!!" Saya tak boleh hepi. Tapi saya tak sedih. Saya banyak berfikir. "Fikir pasal apa?" Ada laa.. Tak perlu state kan kat sini kot. Kat tempat-tempat lain pun xboleh bagitaw juga. Orang-orang di luar sana yang berurusan dengan saya secara formal mahupun yang tidak formal, sila jangan berkecil hati dan bagi ruang untuk saya bernafas dengan kerja-kerja saya. Jangan asyik ingat nak laporan kewangan dan surat tunjuk sebab kenapa tak datang meeting ja. Sangat la tak faham!!

Budak-budak sekarang; baik sebaya, mahupun tua, susah sangat nak bagi respon bila sms. Call pun tak nak angkat. SMS tak reply. Kalau aku wat macam tu kat korang mesti korang melentingkan! So, kalau tak suka orang buat kat kita macam tu, sila jangan buat benda yang sama kepada orang lain.

Aku dah malas nak fikir benda-benda remeh temeh yang bengong-bengong nih. Seriously tak penting! tak suka la..please fikir sendiri dan cuba buat keputusan sendiri. jangan nak bergantung kat orang seratus peratus.. TENSION laa.. lagi tension, bila becakap ngn MANUSIA BENGONG!!! SABAR-SABAR!!

Aku dah tak boleh paksa diri aku. Biarkan je lah apa orang nak cakap. Apa orang yang nak tafsirkan aku ni siapa. Yang penting, ada juga beberapa orang kawan yang memahami aku. Komen laa selagi terdaya ! selagi ada suara ! selagi ada perasaan busuk dengan hati yang buta tu.

Kadang-kadang aku tak suka orang yang buat kat aku yang benda tu aku tak pernah buat kat dia. Come on la...celik mata wei.. Sampai bila nak jadi macam ni??

3 comments:

  1. Maaf. Sekadar pemberitahuan ringkas.

    "Hanya iklan link affiliate anda di Email, Website, Blogger, Wordpress, Myspace, Friendster, @ Facebook & kami akan bayar anda sehingga RM80 untuk pelawat yang masuk!".
    _______________________
    View Profile: Rantong™

    ReplyDelete
  2. semakin ramai yang ske puji kite, semakin ramai yang ske kritik kite jugak..

    so kite kena bersyukur la sebab dalam ramai2 orang yang benci kita, ramai lagi yang sayangkan kita..

    chill out man... no hard feelings~

    ReplyDelete
  3. encik rantong: tak paham... bleh explain lagi x??

    danny: xkisah laa kalau kena kritik. tapi biarlah kritikan yg membina. xpun kritikan yg ikhlas.. jgn lepas kt hujung bibir je..

    ReplyDelete