Saturday, 10 October 2009

Realiti & Identiti


2,3 minit yg lalu aku terfikir untuk mengpost entri ni...
bukan pasal sape2 lagi...tapi pasal diri sendiri...
aku seringkali rasa yang diri aku ni sangat la senyap..
kalau bising pun just dalam kalangan kawan2 kelompok kecil..
tadi aku tanya wawa yg cun itu...aku ni pendiam ke???
harus laa dia jawab tak pun...aku aku still rasa aku ni pendiam..
mengapakah????


Pagi tadi lepas kelas aljabar linear, is ada tanya aku...
que, nape senyap je??? ada pape ke??? aku jawablaa
xde pape pun...yee..memang xde pape..tapi aku sedang
berfikir...kalau dah masuk bab berfikir, aku dah xleh
nak kawal...ia akan jadi berpanjangan...aku fikir macam2..
lebih2 lagi..kalau ada benda yg macam2 aku wat tafsiran..
ye laaa..kenapa dia tu jadi macam tu???
kenapa diorng wat aku macam tu???
apa salah aku????hina sangat ke aku ni???
aku ni bukan sorang kawan yang baik ke???
aku ni tak layak ke untuk dihormati???
aku ni tak layak ke untuk jadi kawan baik???

kenapa aku mesti fikirkan semua ni...
kenapa aku mesti pertikaikan benda ni??
kawan2 aku selalu cakap..xyah laa pikir pasal org lain..
tapi aku xleh...xleh xfikir ...mesti terfikir jugak...
aku xnak orang benci aku....

kenapa laa aku ni selalu fikir benda negatif kat diri aku sendiri??
orang lain mesti fikir lagi negatif kan...huhuhu...
buruk sangat ke aku niiiii????????????
jawab laa kengkawan..aku perlukan penjelasan...
komen laa aku...tapi plz be proper...
jumpa aku face to face...bagitau...
jangan nak tunggu sound dalam bus or kat dewan..
kalau anda pun akan rasa yg sama, mungkin...


aku mengaku...aku ni susah nak mesra...memang susah..
tapi aku dah cuba sedaya upaya...aku ni memang berat mulut..
kadang2 nak cakap ngn rumet pun 1hari 1x...
teruknya aku...tapi kepada semua kawan2...
ketahuilah bahawa aku ni seorang yg baik hati...
biar apa pun orng cakap kat aku...aku tetap aku...

pada saat ni...aku merindui MA....
ABANG CHIK SAYANG SANGAT2 KAT MA..

7 comments:

  1. Think positive que~ u are what u deciede to be ^_^

    ReplyDelete
  2. aku ske bace blog ko.. sebab apa yang ko tulis tu biasenye apa yang dalam hati ko.. very sincerely..

    then kadang2 ko komen aku per2 tah, mampu membuat aku berhenti sejenak memikirkan apa yang ko katakan pada masa2 yang berlainan

    ReplyDelete
  3. Q..
    its better 2 be ur self..
    sumtimes people just dun get wut we want n what we need..
    dun wori..
    frens come n goes..
    but true frens will only be with u..
    people do sumthng bad not because they jeles or what, myb they need attention 2...
    different people diffnrt thinking..
    i know u r kind hearted person, but dun let people harm u because of ur kindness..
    u hav the right...

    k..
    dun think 2 much bout wut people said..be ur self..k

    ReplyDelete
  4. frhan: i'll try my best..

    danny: plzz jgn hncurkan harpan aku ngn kak zainab ek...do the best for the karnival intelek...setting niat baik2...jgn melencong...

    adila: "people do sumthng bad not because they jeles or what, myb they need attention 2..." y they must do the sumting bad??? kenapa perlu bad?? knpa tidk terus berterus terang?? maybe aku akan faham...aku xkisah kalau ada org xpuas hati...tapi plzz bagitau... spy nnti aku bleh elak benda tu..

    ReplyDelete
  5. que, be honest, i'm so proud to be ur frens.. at the moment when i need someone to share my problems, u always on my side. u r so understanding person that i had met. don't care other people who always think that they r always ryte. just remember this pharase, PEOPLE WHO THINKS THEY ARE RIGHT ALWAYS FAIL IN THEIR LIFE. trust me.....

    ReplyDelete
  6. q...sumer org ada cara sendirik...
    x suma org do sumthing bad..
    mayb u just surrounded by them..who so sumthing bad to get attention..
    k..
    what ever it is..
    be ur self..
    k..

    ReplyDelete