Tuesday, 6 October 2009

Berjaga-jaga...

Dalam minggu ni 3 kes pasal kecurian berlaku
kat kolej aku...tak taw kerja sape...
oang luar or orang dalam...
yang pasti bukan orang utan...
hohoho...

pencuri....pencuri....
tergamak anda buat bnda ni..
untuk apa???
kesempitan???
kalau anda kata anda kesempitan
orang lain ada lagi yg lebih sempit dari anda..

anda tu dah laa sempit...
lepas mencuri...konpem anda lagi sempit..
ye laa...rasa bersalah, takut, semua bercampur..
pergerakan terbatas...kalau kantoi...kawan2 pun lari...
kalau stkat lari xpe...kalau kawan2 datang dekat...
anda lagi parah...kalau x 10 jahitan...lebam pun jadi lahh..

so kita sebagai orang2 yg masih tidak menjadi mangsa ni
SILALAH BERJAGA-JAGA...!!!!
jaga bilik, jaga kenderaan anda...harta benda anda...
sekali kena..merana seumur hidup...

bilik jangan lupa kunci...
kalau yang ada rumet tu pesan2 lah yee...
tapi kadang2 kita ni berbuih pesan kat rumet...
tapi kalau rumet tu xambik cakna pun bahaya gak...
ye laa...skali pencuri masuk bukan stakat barang dia je
yang dikebas...skali ngn brang2 kita diusung keluar...
hohoh..orng lain yg buat kita plak yg kena...
kalau curi rg dia je xpelah coz dia yg salah...
huuhu...sungguh kejam...

kita same2 laa jaga ketenteraman bilik n kolej kita ek..
nampak je orang yang tak kenal terus gi sapa...
tanya dari mana??nak cari sape...!!
kalau dia bagitaw nak curi..nasihat la dia...
hoohoh....

3 comments:

  1. ak rase korg kene usul wat security guard r kat kolej kite..risau plak ak..

    ReplyDelete
  2. harusla jgn riso.. harusla que ada kat ground floor boleh jaga kite.. huhu

    p/s: kpd budak2 kc yg tuduh bdk k6 curi dompet dorang, cermin lah diri sndr dulu. huhu

    ReplyDelete
  3. harus ke yg menuduh 2 budak yg berskandal tu????very da maksiat jeee kat kolej aku....

    ReplyDelete