Friday, 11 September 2009

Ramadhan Episod 21

menu sahur???
apa menu sahur korang???
kalau Que, everyday sahur kan
Que beli kat KC ja...xleh kuar...
xde transport..huhu..xkesah pom...

boleh dikatakn everyday makan makanan sahur kt kc
que suka makan nasi goreng..nasi goreng ikan bilis..
tapi setelah mendengar komen dari akak kaunter tu..

akak kaunter: awak ni hari2 mkan nasi goreng bleh telan ek??
saya: kenapa kak?? nasi goreng ni ada apa??
akak kaunter: xde laa..kalau akak, akak xbeli nasi goreng utk sahur.
akak kena makan nasi putih ngn lauk gak...
saya: so, kiranya akak xbagi saya makan nasi goreng, then akak
nak belanja saya makan nasi putih ngn lauk laa...
akak kaunter: D#fwe@##<>?P@d!!!!

lepas kejadian ngeri akak tu ngn saya,
sya terus menukar menu dari nasi goreng,
kepada nasi putih + lauk...biasanya lam
harga rm3.80 je...kalau nasi greng rm3.50..

untuk lauk..setakat ni que dah order
sup ayam,ayam pedas kurang minyak..

harus ada yang kurang minyak or apa2 yg kita mau..
diorng ni main suka hati je ltk minyak byak2...
kadang2 minyak tu sampai sekerat plastik....
very the nak membunuh...

hari tu aku ada beli kue teow kungfu..
aku dah state kan kat kertas order tu
kue tewo kungfu (ayam sahaja)
tapi..sampai2 je..udang ngn sotong skali ada...
aku ni apa lagi...dengan kuasa
customer is always right..
aku pergi kat kaunter akak tu...

pastu akak tu suruh diorng buat lagi...
aku pesan kt si somon tu...


aku: nanti ko jangan kutip udang ngn sotong
n buang je..wat yang baru taw...kalo x mati aku esk..


pastu si shomon tu pun pegi...pastu dah siap...
aku un membelek2 lagi kue teow tu...
xleh pecaya sangat....then jumpa lagi sotong...
secebis sotong...lagi sekali aku mintak tukar...
kali ni aku nak dia bungkus lak coz dah lewat..

masa dia bungkus tu,,,aku ternampak lagi sotong...
diorng ni btol2 masak yg baru or x???????
kurang hajor btl laa...dah berapa kali dah ni...
pastu untuk last aku terima kue teow somon tu..
mintak2 yang last ni xde sotong,,ya..memang xde...

moral value:: korang jangan ingat pelanggan korang
ni smua skema je...aku akan tetap berjuang for my right..
muhahahaahahah...

4 comments:

  1. muahaahaha..kelako baca citer psl sotong tu.

    Yeah!!! customer is alwayz right..kita nak makan apa yg kita byr.

    ReplyDelete
  2. perlu pertahankan...kesian kat sotong... dia laak jadi mangsa...

    ReplyDelete
  3. diskriminasi kepada sotong n udang! hehe

    ReplyDelete