Monday, 28 September 2009

FantasiNIS

Realiti tak seindah mimpi,
mimpi jugak tak seindah angan-angan,
kadang-kadang kita sentiasa berangan,
tapi angan-angan tu memang tak logik,
tak realistik,
tak masuk akal langsung,

Eh...aku nak jadi macam dia laa...
dia pandai ayat pompuan..
playboy ke kalau macam tu???

eh...aku nak jadi macam budak tu..
dia kan pandai nyanyi..
tapi sedap ke suara aku???

eh...semua orang bangga ngn dia..
bestnye kalau dapat jadi macam dia...
popular, smua org kenal..
mesti ramai awek minat!!
aku memang suka benda2 nih!!!

eiii..semua dia nak jadi...
perlu ke nak popular???
publisiti murahan!!!!
low class ok!!!
baik jadi diri sendiri !!!
tak perlu nak control2...
tak perlu nak glamer tapi hampeh!!
semua org puji..tapi hasil kerja org lain !!!
takde standard laa... tak boleh pergi jauh!!

terima je kelemahan diri..
cover dengan kelebihan dan kekuatan kita..
tetapkan prinsip hidup...jadi macam ikan di lautan..
tetap tawar walaupun dlm air masin

bagi aku tak kesah kalau org tak kenal,
underground laa katakan...asalkan MANTAP!!
tak perlu nak kejar glamer...
dan tak perlu nak tumpang glamer..
tak kemananyer glamer ko tu....

ni laa orang cakap HIPOKRASI..
tak ada JATI DIRI..
buta HATI..
kabur NALURI..
hilang KEYAKINAN DIRI..
tak tau nak bezakan yg mana daun SADERI..
yang mana CUTLERY..
tak jugak RETI-RETI..
ye laa duk kejar POPULARITI..
ye laa konon2 nanti ramai laa BIDADARI..
tarik baju,tarik seluar kat TEPI-TEPI..
hello..bukan stakat bidadari, IKAN PARI
pun tak ndak kat orang yang tak SEDAR DIRI..
ok lah...bye...I'M SORRY...!!!


5 comments:

  1. motif korg nie..dh dh r tu..biar die ngan dunia die..korg ngan dunie korg sendiri..kan senang..haish..

    ReplyDelete
  2. harus kitorng kena tempias !!! huhu

    ReplyDelete
  3. haruske makin menjadi jadi. tapi takpe. tapi ingat, sesetengah org mmg cam tu.. hehe

    ReplyDelete
  4. org yang ckp macam tu laa yg macam tu

    ReplyDelete