Friday, 14 August 2009

Sungguh Me"luga"kan

Tajuk Entri itu dipetik dari perbualan As/Cik Petro...hahaha...sungguh melugakan... beerti sungguh meloyakan...Minggu ini penuh dengan beberapa scene stress apabila hari yang dilanda TEST 1.. Waa....bagi kami TEST 1 adalh cukup hepi...tapi jika keluar apa yg study... huhuhu... STATISTIK!!

aRGHHH... jangan disebut lagi benda itu...*diam tidak terkata*...mengapakah??? adakah terlalu senang...?? yearghhh...tidak tepat sekali...menda ni adalah amat susah... mengapa??? owh.. tak tahu... masa menjawab stat...aku tersenyum...mulalah bermonolog dengan diri sendiri... jantung brgoncang bagi depan mata ada dua ekor pocong yang tersengih ternampak gigi busuk... *sama seperti Adila yang berpengalaman melihat si Pocong*...

Sungguh Yahoo...sebab test 1 sume dah abis... kecuali C++ ja belom... nak pulun habis-habisan weekend ni nak study C++ bersama rakan2... mujurlah aku dah tahu serba sedikit pasal programming... Amin...syukur sangat2... tak sia2 belajar... Apa yang lebih aku tahu aku nak ajar semua kawan2ku...huhuhu..aku suka sangat bila dapat ajar orang.... bercakap pasal C++... hari itu di dalam kelas Dr Z...budak2 kuliah itu digemparkan oleh Dr. untuk memakai Mask.. kena lecture pasal H1N1 dulu sebelum C++.. Dr cakap *sape yang nak masuk kelas saya WAJIB pakai mask...*..*sape yang demam...xpayah masuk kelas saya*.. seorang Dr. yang amat bagus... yang masalhnya Dr. mask yang kami ada itu sudah berkurun lamanya... kalo yang faidzan tu dah tumbuh kulat dah kat dia nyer mask... mana tak nyer dia je yang duk pakai topeng berdepankan warna biru yang asyik ditegur pakai salah... apa kejadah nyer orang yang tegur itu... sedangkan tegur benda yang salah..bile kami bagitau yang betul cakap kami tak betul... kami pun blaa cam tu jaa... tak nak bercakap dengan dia lagi sebab xnak dijangkiti virus H1N1.. padahal kami pun tak pakai mask pada masa itu...

Ada ke patut dr cakap kat kami jangan malu pakai mask...sedangkan kami memang tak malu untuk pakai mask...ye laa kami dah bawa mask itu berjalan2 ke Jalan TAR, mid valley, mines.. times square..dah merata kami bawak dan pakai mask itu..tak ada makna nye malu untk memakai mask... huhuhu...

tadi sebelum solat jumaat aku terserempak ngn kawan aku yang menuju ke tandas... tgk dia berpatah balik...nak tahu kenapa??? si mak cik/akak cleaner ada kat dalam... dia berkata kepadaku (ayat aku)...*selamber badak je duk lam tuh..orng nak mandi pun segan..apa kejadahnyer menyental bilik air time2 macam nih???* hurmm.. aku pun tak faham... kadang2 diorang terlebey rajin menyental bilik air kat blok dak laki... yang lebih teruk lagi.. ada yang siap mandi lagi kat tndas blok laki... memang laa dia kena cuci kat blok kami... kalau ya pun pegi laa mandi kat blok pompuan... xsuka2...diceroboh...dah lah hari tu masa aku duk gosok gigi... aku tgk kakak cleaner indon ni masuk... dgn tidak malu nye masuk tandas yang kat belakang aku.. keluar plak dengan kain batik yang diikat diluar...bajunyer lak ke dalam... Ya ampun... aku plak yang malu tak tau nak habaq apa...dia rilex jaaa wat cam rumah dia...ko hengat ko nyer kondo ke hapa??.. husih...(-_-")mengeluh seketika...!!! *wat saspen je* TAMMAT

5 comments:

  1. tandas ko tu jadi port makcik indon mandi haha

    ReplyDelete
  2. kehkeh salamat test la ye.

    aku punya test pun beransur menjelma la ni.pasnih berderet mcm kacang panjang dh la weh.

    ckp la kat lect tuh.kalo dia takot.dia la yg tak perlu dtg beb.

    ngorat la makcik tu.kihkih.mana tau dia tlg basuh baju plak ke nanti.

    ReplyDelete
  3. ngorat???? hahaha... kalau canteks cam acha septriasa xpe r gak... ni xtaw r...simpang 99 mintak jauh... hahaha...jahat gilaa.... kalau nak suruh basuh baju tu bleh gak kann... just wat skandal sket2...ayat2 sket.. pastu diornag masti basuh nyer...tapi aku tkt diorng basuh ngn berus jamban r.. bukan ngn berus kain...

    ReplyDelete
  4. wakaka..tak pe,lagi bersih lau diorg cuci gna berus jamban,,haha...

    ReplyDelete
  5. btol ke as lagi bersih??? harus laa ko penah wat kan!!!!.. huhuhu... ss mantap gak ker??mantap tapi rendah sket dari stm

    ReplyDelete