Friday, 29 May 2009

PEluang KEemasan

Huhuhu...1st entri yg sempat aku post masa duk kat kampung.... sori naa...paham2 je laa... kat kampung line internet banyak sangat...sampai xdapat langsung connection...huhuh.. (xde connection daaa)..ni pun tak taw connection dari mana...huhuhu... buat apa kat kampung???
haa..ni yang nak citer nih...macam2 buat...

1) tidur secukupnya.
2) makan secukupnya.
3) menonton secukupnya.
4) menghabiskan ABC kak ngah.
5) jadi driver Ma.
6) membersihkan sampah2 dedaun di belakang rumah.
7) main game sepuas2nya.
8) memancing ikan.huhu..

satu lagi aku tertarik ngan satu topik yang memang best untuk korang baca kat blog ni... tentang apa yang sering menjadi perbualan orang2 kampung...xkiralah makcik2, nenek2, bapak2 or sesape sahaja...huhuhu..antara topik perbualan yang seringkali dijadkan topik hagat adalah:-

1- Pokok getah : cerita2 n gosip2 hangat tentang kuli2 yang datang dari thai..
2- tanah yang berekar2:- apa yg dibua dengan tanah itu.
3- sape yang nak kawin kat kampung, cantik x bakal suami/isteri tu...asal mana??
4- hutang kat kedai....al fulus... $$$$$$..
5- sape yang gaduh kat kampung ni...tarik2 rambut xde la kot..
6- penchuri: kurang ajaq...nak masuk neraka??? duk mencuri tapi xkaya2 gak..makin kedana ada laaa...bodos...
7- isu pergolakan rumah tangga..si isteri yg selalu mengadu..(my mom is pakar kaunseling ok!)
8- isu2 hangat tentang anak2 jiran yang berhenti kerja or dapat keje..gaji mahal laa... mitos!!
9- barang2 runcit n ikan yang mahal...
10- kes penipuan!! omg...huhuuhu

aceli banyak agi yang dibincangkan ...tu jer yang aku sempat dengar kat ujung2 telinga..

3 comments:

  1. Salam que. seronok nya cerita dia pasal kampung.. kampung tu.. kampung jgk.. tak lama lagi nak balik upm.. banyak keje nak buat.. hihi - east

    ReplyDelete