Tuesday, 5 May 2009

Harus ke Begitu???

Kalau la korang usha kt tv, akhbar, majalah, radio, skrg ni sibuk sangat duk cerita pasal OIAM3, Mentor3, dan yang paling meletop la ni Akademi Fantasia 7...yang peserta tu OK ja.. yang duk over ni haa wartawan2 hiburan yang ntah hapa2, peminat pun sama gak...yang tu ok lagi, yang tak tahan nyer ni haa duk berbicara bagai nak rak duk tayang kat tv dah jadi diskusi yang hangat.... transformasi la, itu laa, ini laa... tak mana nyer korang duk cakap pasal ni... keluar pun duk situ gak.... baik laa orang berbicara pasal remaja sekarang yang terjebak dalam kancah2 yang tak sihat.. ni lagi baik dari duk sibuk nak transformasi pelajar yang makin berkurang dan menambahkan artis di Malaysia...

mulut pulak laser sorang2...eee...very the over taw...tak suka laa duk mengagung2 kan diorang ni... tak suka sgt2...tapi ni pendapat personal kan...xpe laa..maybe tu job diorang... dah diorang minat ke arah tu...dah xleh nak wat pa dah...huhuhu...kita yang orang2 akademik ni teruskan perjuangan belajar dan terus belajar...kannzz... aku pun tak tahu pasal benda ni..huhu..tapi just my comment... apalah salahnya jika pihak2 media and tv mengagungkan ahli2 akademik plak... bukanlah nak diagungkan pun...just bagi pendedahan secara meluas kepada adik2 kat luar sana tentang bestnye belajar, bestnya berilmu, study dan study dan berorganisasi,..

Tapi yang terjadi sekarang ni duk terbalik, nak kejar populariti sangat... muncullah banyak program realiti tv...jadi pelakon, jadi penyanyi, penari n bla bla bla...padahal semua benda2 ni kat universiti pun ada gak...lagi banyak ada laa...

apa kata kalau pihat siaran tv ni tonjolkan apa yang ada kat univ, apa yang student2 buat, biar adik2 kat luar sana teruja nak study har and smart nak masuk u...bagi publisiti lebih kat pihak akademik..ni baru betul kan...yang artis2 ni kita kurengkan sikit...baru terbaek... saper sokong??

3 comments:

  1. btol2..
    ak setuju,,
    ptt sume jadah haram nyanyi AF, OIAM dll tu dihapuskan sme skali..

    ReplyDelete
  2. jom kite banteras semua itu...
    kita wat realiti tv untuk
    budak2 math plak!!!

    ReplyDelete
  3. yeah!!

    psst: wei komen la kt page ak.. asyik page ko jer..

    ReplyDelete