Saturday, 9 May 2009

Di tengah malam buta..

Jam di decoder astro menunjukkan pukul 12.58 manakala jam di laptopku menunjukkan pukul 12.59..hampir sama... sebelum aku melangsaikan hajat aku untuk tidur di kamar empuk itu, izin laluan untuk aku meng'update' belog ini... heiii..aku mintak izin ngan sapa ni??? blog aku..suka hati r nak hapdet ke x!!!.

aku masih lagi menunggu kepulangan Kak Ngah dari besut ke LCCT menaiki AirAsia yang telah di'delay' dari pkol 10 lebey kpd kul 12... hampesss..tv telah pun switch off. kipas je belum switch of sebab terlalu hangat... semua tingkap sudah terbuka, namun angin xjuga masuk... yang masuk hanya serangga berbisa iaitu si nyamuk yg akan ditampar..

aku mulai menggaru di lengan dan di kaki...salah satu tabiat ku jika masa untuk tidur sudah tiba dan aku diseru untuk berbuat demikian.. namun aku tetap gagahi untuk terus menaip di belog ini bagi tidak menghampakan harapan peminat di luar sanaa yang xjemu2 membaca entri ku... wahhhhahaha.. bajet ramai peminat neyhh...

perjalanan ku untuk esok masih lagi jauh ...aku akan ke Bandar Saujana Putra kat Shah Alam. apabila kak ngah sampai...fikiran ku tidak putus2 untuk memikirkan menu makanan untuk kak ngah masakkan makanan fevretku...dan aku tahu fevret kak ngah jugak... makanan yang top rating dalam mindaku adalah bubur lambuk dan laksa penang...

kepada pembaca2 belog ini...janganlah anda pelik jika terdengar perkataan 'bubur lambuk' pada bulan selain bulan ramadhan, sesungguhnya makanan ini jika di rumahku tidak hanya menjadi juadah ketika bulan puasa, tetapi menjadi juadah apabila terdapat banyak dedaun/pucuk kemidi di tepi semak samun..huhuhuhu...ambik engkau...

aku juga telah terbayang, bahawasanya..aku terpaksa ikut kak ngah untuk mencari pucuk itu di semak samun yang berhampiran di rumah kakna itu...yang juga berdekatan dengan rumah orang indon yang buat rumah di kawasan perumahan itu..
mintak2 laa kangkung pun ada gak kat situ
....

sebenarnya aku tidak sabar menuggu detik 17.5.09 kerana hajatku untuk pulang ke kampung halaman akan tercapai setelah terkandas 2minggu di kota raya ini...huhuhu... kerana aku tahu., semakin lama aku di sini..semakin sedikit jumlah hari yang aku boleh menatap wajah ibu ku serta ayahku di kampung karena aku terpaksa datang awal ke kolej keenam kerana urusan kemasukan pelajar baru sesi 09/10...
nampaknya penaipan aku semakin rancak dan poyo..

Antara aktiviti2 yang aku akan laksanakan apabila berada di kampung adalah seperti berikut:-

1) Bersembang ngan Ma...aku adalah anak yg baik..huhuhu
2) Makan masakan Ma... dan masakan sesiapa jua..
3) Bermanja2 dengan ma.... wajib dan perlu kerana udah lama tidak berjumpa ngn bonda..
4) Tidur dengan secukupnya.... kadang2 jee...bole pecaye ke??
5) Habiskan drama korea ngan jepun yang berada dalam laptopku.. harus lerr
6) Makan ABC kak ngah...1 hari 5 kali makan..hihihi...bankrup!!!
7) membuli adikku.. hahaha..xpun...aku yang dibuli ada laa...
8) Jumpa kengkawan lama....rindu bangat...harap diorang pun sama...
9) Pi imtiaz jumpa cikgu ngan ustazah... suruh diorng belanja aku makan di kedai bubur ayam
10)
mencari ilham untuk men'design' bermacam2 design yg diperlukan...
11) Pi mandi sungai n waterfall... harap2 tercapai laaa...
12) Tolong Ma kat kedai..huhuhu...harap2 xkena laaa...tapi wajib gak kena nih...
13) tolong ma ngn we ngan kak ngah lam kebun getah... oh tidak!!!!!ya ampun!!
14) meng'hapdet' cerita2 panas dan sensasi serta kontroversi yang melanda di kampung ku...
15) Meng'snap' gambar2 yang menarik ketika berada di kampung untuk disimpan dan ditayangkan kat belog ini....tengok taw...tunggu!!!

daaaaaaaaaaaaa~~~~~~~(><)

7 comments:

  1. tak faham weh Q, nk bg org nmpk update? ape ni? huhu. explain sket. & aku rply kt sini, sbb chatbox hg ilang.keh3

    ReplyDelete
  2. harus ke chst box ku ilanh di saat genting begitu?? ish!!! nanti aku xplain di blog hang

    ReplyDelete
  3. wei
    ekceli ak ad brite bruk la
    kak zainab bgtaw ak yg paperwork tu xyah tburu2 wat sbb program tu utk sem 2..

    yg brite bruknya kak amal msti la xnk jd ak nyer timbalan..

    huhuhu ak sedey la...

    ReplyDelete
  4. lgsatu..

    wat pe la ko 2lis post ko yg kali ni utk najib dgn amir..

    harus la diorg xbkk sbb diorg bkn mnat sgt dgn blog pn..

    mcm Is tu mmg sentiase jd kwn yg bgus sbb salu update cite2 psl kwn...

    ReplyDelete
  5. harus laa jgn engki kt diorang!!
    ini kan blog aku

    ReplyDelete
  6. no hard feeling ok?
    ak sje guro.. xmksd per2 pn huhu

    ReplyDelete
  7. huhuhu...taw xper...
    nnti korang punyer pc world gabung ngn pesta buku taw..

    ReplyDelete