Friday, 17 April 2009

Top Secret

Hmm...baru hari ni aku dapat melepasi blog aku..
dah lama wireless ni jam...sbb tu dah lama tak update blog...
hari ni aku nak kongsi satu secret pasal aku...huhuhu
harus ke cerita pasal diri sendiri???
harus laa...blog aku..suke hati r...!!

satu benda yang ada pada aku yang memang btol2 aku tak suka
adalah sikap aku yang mudah rasa bersalah...memang aku terlalu
cepat mudah rasa bersalah dan mudah kesian kat orang...
kadang-kadang orang lain pun tak kisah pasal benda2 tu atau
kesalahan yang aku buat, tapi oleh kerana sikap aku yang tak
suka orang lain yang kena hentam disebabkan sikap atau keasalahan
aku ni, aku plak yang turut bertambah-tambahlah rasa bersalah....
patut ke aku rasa semua benda2 yang berbagai2 ni???....

that's why aku ni mudah mengalah kepada kawan2..mudah ke???
memang btol!!! aku xleh tengok orang lain susah...aku perlu
rasa jugak benda tu...ye laa...nak rasa apa yang diorang rasa...
so...kepada kawan2 yang nak kongsi masalah korang...aku boleh
jadi pendengar yang baik...tapi satu...aku tak suka orang tahu
masalah aku...aku hanya cakap pada orang2 yang aku rasa bleh
tenangkan aku...dan bila aku bersedia untuk luahkan masalah aku..

rasa serba salah pun aku tak suka...duk kat dunia ni memang kena
banyak jaga hati orang...kalau tersalah jaga...nanti terluka...
aku plak yang disalahkan...kalau dia tak salahkan aku sekalipun,
aku turut jugak rasa bersalah...banyak tol ragam perasaaan ni kan..
tapi aku pernah dengar orang cakap.. hidup kita ni kalau nak puaskan
hati semua orang... kita akan jadi gila... memang akan ada orang yang
tak puas hati dengan aku... ye laa aku ni pun bukannya perfect...
banyak compang-camping nya, banyak lompong nya... tapi aku akan cuba
sedaya upaya puaskan hati semua orang... tapi perlu ke aku buat begitu
jika nanti hati aku sendiri yang terluka..biasa laa.. adat kehidupan...
kalau hepi je hari2...nanti susah jugak...xde pengalaman untuk masa depan.

kepada kawan2 yang disayangi,

aku nak mintak maaf jika aku pernah buat korang terasa, kecewa, down,
sedih n macam2 benda yang aku buat yang korang tak suka..
korang tegurlah aku...sorry sangat2 kalau2 aku xada ngan korang bila
korang perlukan aku...sorry kalau aku ni xpandai selesaikan masalah korang..
xleh damaikan korang bila korang berselisih faham... maaf jika sikap
aku yang terlalu diam dan terlalu kecoh..ada saatnya aku rasa aku kena diam
seketika...tu maknanya ada benda yang rumit aku tengah fikirkan... ada kalanya
aku hanya mampu senyum...tu maknanya...aku memang gembira dapat jadi kawan2 korang..
maaf jugak bila korang cuba tanya masalah aku, tapi aku x bagitau.. tu maknanya aku
cuba untuk lupakan masalah itu...maaf jika bila tengah2 hepi tiba2 aku sunyi sepi,
tu maknanya aku tak mampu berkata2 dan cuba untuk menjadi pendengar korang walaupun
aku tak setuju dengan pendapat korang...tapi aku xkan luahkan kerana aku xkan korang
berkecil hati...maafkan aku kerana aku banyak sangat buat salah ngan korang...
terimalah aku seadanya...terima kasih kat korang !!!

No comments:

Post a Comment