Friday, 2 January 2009

Sendiri

2,3 hari ni aku suka sangat duk sorang2. jalan sorang2...makan sorang2... cakap pun sorang2 (dalam hati laa).... kadang2 dlm 1hari tu xkuar bilik pun... actually aku nak sangat ada kawan ramai...lagi ramai lagi bagus..tapi aku xtahu laa.,,aku ni memilih kawan ker?? rasanyer x.. tapi aku xselesa kwan dgn orang yang tak selesa dengan aku..aku memang xkisah kawan ngan saper2..
aku on jee...and aku hargai kat orang yang nak rapat ngan aku...tapi aku harap orang2 tu faham perangai aku...kadang2 memang aku suka duk sorang2... time aku nak gelak ketawa aku memang nak cari kawan...but time sedih aku xbersedia lagi nak share ngan orang... aku still xpercaya kat orang...even in my family...aku xpernah cerita kat diorang apa yang aku rasa... diorang pun xpernah nmpak aku sedih...sbb aku xtunjuk...aku akan berusaha buat diorang xrisau pasal aku..

aku xsuka orang lain susah pasal aku... nak tau sbb nya....??? coz aku xnak orang yang telah aku bebankan tu ungkit benda yang dia dah tolong aku...tapi aku xkisah kalau sesapa yang nak susahkan aku...i mean sesape yang nak mintak tolong ngn aku...bila2 masa je aku leh sumbangkan pertolongan...

apa faktor utama yang membuatkan aku sedih???

1) tengok orang lain hepi (tapi xbermaksud aku suka tgk orang lain sedih)
-aku sedih sbb aku xleh sehepi dia..
2) bila terkenangkan siapa diri aku...
- kadang2 aku sendiri tak tahu sape diri aku yang sebenar...aku xboleh jadi diri aku...
i cant be myself...sbb aku memang benci sangt pada aku...knapa aku xjadi macam diorang..
tapi aku bersyukur kerana diorang xjadi macam aku...biarlah aku pikul beban ini...
3) bila orang ejek pasal aku...
- xkisah kalau nak ejek aku pasal fizikal n luaran...or apa2 skali pun...tapi xsanggup dgr bila
orang ejek pasal kelemahan aku aku sendiri x mintak benda tu...
4) bile tgk cerita sedih...esp citer korea...sedihnyer...

n banyak lagi....yang lain 2 biar aku simpan dulu....

jangan sedih2 taw !!! kuatkan semangatmu...la tahzan....peace.

No comments:

Post a Comment